De 5 leukste buitenactiviteiten om te ontspannen

Wil je even lekker tot rust komen dan is het aan te raden om naar buiten te gaan. Buitenactiviteiten zijn heel gezond voor een mens, zowel lichamelijk als mentaal. Weet je niet precies welke buitenactiviteiten iets voor jou zijn, probeer dan eens een paar van de onderstaande activiteiten. Je kunt de buitenactiviteiten nog leuker maken door ze samen met iemand te doen, zo kom je niet alleen tot rust maar is het ook nog eens heel gezellig.

Wandelen

Een goede manier om buitenshuis te ontspannen is door een wandeling te maken. Waar je gaat wandelen zal van je voorkeuren afhangen, ben je iemand die liever door de natuur loopt, of iemand die juist een stad wil verkennen. Ben je een natuurliefhebber dan kun je wandelen door de duinen, de polder, of je bezoekt een bos welke dicht bij huis is. Zeker voor mensen met een hond is wandelen een ideale buitenactiviteit, omdat zo ook meteen de hond aan zijn beweging komt.

Fietsen

Nederland is natuurlijk een echt fietsland. Het voordeel hiervan is dat door heel Nederland fietsroutes te vinden zijn. Ook met fietsen heb je de keuze juist door een stad te fietsen of door de natuur. Elke provincie in Nederland heeft wel een paar bekende fietsroutes, of je nu over de Veluwe gaat fietsen of door de heuvels rond Valkenburg, in Nederland zal je je niet vervelen op de fiets. Overigens heb je voor een fietstocht niet per sé een fiets met versnellingen nodig, logischerwijs verhoogt dit wel het comfort tijdens het fietsen maar soms kan dit ook drempelverhogend werken.

Ga je een lange fietstocht maken dan is het wel verstandig om vooraf je route te plannen, zodat je weet waar je pauze kunt houden en je niet voor verassingen komt te staan.

De hoverboards is de nieuwste rage voor kinderen. Het is weliswaar niet een fiets, maar wel erg leuk om te doen in de buitenlucht. Benieuwd naar hoe een hoverboard er uit ziet? Kijk dan eens hier.

Zwemmen

Zwemmen is één van de gezondste sporten voor je lichaam. Helaas is het in Nederland veel dagen in het jaar te koud om buiten te zwemmen, dus pak meteen je kans als het wel een keer warm weer is! Zoek een zwembad of een plas in de buurt op, of ga naar het strand om in zee te zwemmen. Voor deze activiteit heb je wel het beste weer nodig maar je kunt altijd als alternatief naar een binnenzwembad gaan. Op Zwemmen.nl vind je een zwembad bij jou in de buurt.

Varen met een boot

Met zoveel water is ons land zeer geschikt om een rondvaart met een boot te maken. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je plassen vinden waar altijd wel een bootverhuur aanwezig is. Wil je sportief bezig zijn dan kun je een boot zonder motor nemen en zelf gaan roeien. Je kunt er ook voor kiezen om te kanoën.

Tuinieren

Heb je een tuin dan mag tuinieren natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Het werkt heerlijk ontspannend en tegelijk zorg je er ook nog eens voor dat je tuin er netjes bij ligt. Is je tuin al netjes dan kun je er over denken om een moestuintje te maken, begin bijv. eens met een aantal kruiden in wat plantenbakken te laten groeien. Heb je zelf geen tuin dan kun je overwegen je aan te sluiten bij een volkstuin.