Unsplash

8 dingen waar je vanaf vandaag geen fuck meer om moet geven

Het boek ‘The Subtle Art of Not Giving a Fuck’ is behoorlijk populair. Blijkbaar zijn we met z’n allen nogal toe aan minder fucks te geven. Want hoewel het misschien lijkt alsof je alles kunt doen en laten wat je wilt, gaat dat in werkelijkheid toch net even anders. Vaak vraag je je toch wel af wat iemand anders denkt, en als het een beetje tegenzit kun je je hier flink druk om maken. Nergens voor nodig. Maar misschien is het juist daarom wel eens goed om af toe te horen dat je geen fuck hoeft te geven.

Dit artikel is voor iedereen die zich wel eens wat minder druk mag maken. Gewoon, voor een beetje zelfvertrouwen. Want vergeet niet: jij bent fantastisch.

1. Om wat anderen denken

Ik zei het net al, maar toch is vrijwel iedereen hier schuldig aan. Als je teveel gaat nadenken over wat anderen denken, dan doe je misschien toch dingen die je diep in je hart eigenlijk anders zou doen. Vergeet niet dat het jóuw leven is, niet dat van iemand anders. Stop daarom met je druk maken om wat anderen denken.

2. Je hoeft niet altijd gelijk te hebben

Natuurlijk is het een heerlijk gevoel om juist wel gelijk te hebben, maar geef het ook toe als dit niet zo is! Accepteer eens dat je fout zat en leer hiervan. Niemand kan het altijd goed hebben.

3. Het perfecte lichaam hebben

Ook dat is nergens voor nodig, al lijkt dat tegenwoordig misschien wel zo. We zien onmogelijke ‘perfecte’ lichamen als dat van Kim Kardashian. Maar besef ook dat het perfecte lichaam niet bestaat. Iedereen is anders, en het is goed om dat te accepteren.

Anderen lazen ook: Waarom lichaamsdelen geen modetrend zouden moeten zijn

4. Je verleden

Het wil niet zeggen dat je de domme dingen die je vroeger deed nog steeds doet. Je kunt daarom maar gewoon beter accepteren dat dit bij je verleden hoort. Niemand wordt blij van wakker liggen tot 3 uur ‘s nachts omdat je je ineens beseft dat je die keer laveloos hebt misdragen. Let it go!

5. Spullen

Wees niet te materialistisch. De Marie Kondo-methode is tegenwoordig helemaal hot: zo min mogelijk spullen hebben. Dat hoeft natuurlijk ook niet per se, maar het geeft wel aan dat we met z’n allen wat minder materialistisch willen zijn. Probeer vooral blij te zijn met de dingen die je wel hebt.

Anderen lazen ook: Zo werd ik als ‘hoarder’ een stuk minimalistischer (en dat lukt jou ook)

6. Mislukkingen

We hebben allemaal onze momenten. Soms gaat het goed, soms ook helemaal niet. Helemaal niet erg, want van deze mislukkingen leren we alleen maar.

7. De dingen die je niet hebt

Dromen kunnen we allemaal. Vooral over de dingen die we niet hebben en wel graag willen. Probeer dat eens om te draaien en juist te beseffen wat je nu wel al hebt. Maak daarna een realistische lijst met de dingen die je nog wilt. Of nog leuker: de dingen die je nog wilt doen.

8. Social media

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder en velen zullen er waarschijnlijk een haat-liefde-verhouding mee hebben. Maar neem alles op social media gewoon niet te serieus en laat het je vooral niet gek maken.