Unsplash

7 dingen om eens in je eentje te gaan doen dit jaar

Ergens in je eentje naar toe gaan, kan nogal confronterend zijn. Vooral dankzij social media zijn we tegenwoordig altijd en overal maar in contact met onze vrienden en familie. Jezelf daar even helemaal los van maken, kan daarom best lastig zijn. Daarnaast is het logisch om dingen samen te doen, want wel zo gezellig. Wanneer iemand een keer niet mee wil of kan, dan blijven we al snel thuis. Zonde! Want in je eentje iets doen kan juist heerlijk zijn.

Misschien denk je de eerste keer dat je iets alleen gaat doen dat alle mensen naar je kijken omdat je alleen zit. Maar probeer te onthouden dat dit helemaal niet het geval is. Ga eens bij jezelf na: vind jij het gek als je iemand alleen ziet zitten in een restaurant? Waarschijnlijk niet. Door vaker dingen alleen te doen, leer je dat het juist heel fijn kan zijn. Daarom hebben we een aantal dingen onder elkaar gezet die je dit jaar eigenlijk gewoon eens een keertje moet proberen om alleen te doen. Al zijn het alleen de kleinere dingen om mee te beginnen.

Naar het museum gaan

We schreven al eens eerder over waarom het juist eigenlijk heel chill is om in je up naar het museum te gaan. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, kunt de kunst even helemaal binnen laten komen. En misschien nog handiger: je kunt vertrekken wanneer jij wilt. ūüėČ

Voor jezelf koken

Alleen eten klinkt misschien heel ongezellig, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Verwen jezelf eens goed en kook een uitgebreide maaltijd voor jezelf. Om daarna dit helemaal alleen op te eten. Extra genieten voor jou alleen. Heerlijk toch?

Uit eten gaan

Je kunt ook een stapje verder gaan door in je eentje buiten de deur te gaan eten. Want wat als nou niemand met je mee kan of wil? Het is zonde om je daardoor tegen te laten houden. Durf het aan, ga gewoon alleen op pad en zoek een lekker plekje uit. Ga desnoods aan de bar zitten. De kans is groot dat je binnen no time een gezellig gesprek met de barman of -vrouw hebt. En zo beleef je waarschijnlijk een heel andere avond dan je gewend bent.

Koffie drinken

Als je het een beetje too much vindt om alleen uit eten te gaan, begin dan iets kleiner. Ga eens alleen ergens koffie drinken. Als je bang bent om je te vervelen, neem daarom een goed boek of een magazine mee. Op deze manier kun je een heerlijke ochtend of middag aan jezelf besteden.

Naar een concert gaan

Ook hier hebben we al eens een artikel aan gewijd. Want is het juist heel fijn om alleen naar een concert te gaan, of misschien toch een beetje awkward? Misschien voelt het in het begin een beetje onwennig aan, maar uiteindelijk ben je daar toch voor één ding: luisteren naar de muziek van de artiest.

Naar de bioscoop gaan

Dit is misschien wel een van de chillste dingen om in je eentje te doen. Want als je in een bioscoop zit, kun je toch niet echt praten met je gezelschap. Dat is alleen maar irritant voor alle andere mensen die van de film proberen te genieten. En juist daarom is dit perfect om in je eentje naartoe¬†te gaan. Pluspunt: je hoeft die bak popcorn en M&M’s met niemand te delen.

Een trip maken

Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd. Ik verdwaal bijvoorbeeld geheid als ik in een vreemde stad ergens rondloop. Aan de andere kant: thank god voor Google Maps en je vindt de weg vanzelf wel weer. Daarnaast kom je op deze manier ook op plekken waar je anders misschien niet heen zou gaan. En het is heel fijn om met niemand rekening te hoeven houden en echt te doen waar jij zin in hebt!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.