Unsplash

6 tips om het in 2019 nu echt een keertje anders te doen

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het tijd is voor een goede terugblik, en een zelfreflectie. Want hoe is 2018 eigenlijk verlopen en waar hoop je op in het volgende jaar? Hoop je in 2019 dan wel die scriptie af te maken, op jezelf te gaan wonen of misschien zelfs voor jezelf te beginnen? Maar zakt de moed in je schoenen omdat je geen idee hebt hoe je hier een verandering in kunt brengen? Geen zorgen. Want eigenlijk is er maar één ding dat je nodig hebt in het nieuwe jaar als je dingen anders wilt doen. En dat is een verandering van je mindset.

Stop met de negatieve gedachten door tegen jezelf te zeggen dat je iets niet kunt. Maar probeer ook eens wat minder negatief naar anderen te zijn door minder te oordelen. Het zijn misschien kleine dingen om aan te pakken, maar de kans is groot dat het behoorlijk wat impact zal hebben. En door daar nog een paar kleine veranderingen aan toe te voegen, is de kans heel groot dat 2019 toch écht jouw jaar gaat worden.

Sta eens wat eerder op

Als jij wat meer avontuur in je leven zoekt, zul je dat niet vinden door de halve dag in bed te blijven liggen. Zorg er in ieder geval voor dat je vóór de middag je bed uit bent en klaar staat om aan de dag te beginnen. Een goede manier om eruit te komen, is door jezelf iets te geven waar je naar uit kunt kijken. Een lekker ontbijt, een goede kop koffie of misschien die nieuwe outfit die je vandaag aan kunt trekken.

Maak beloftes waar je je aan kunt houden

Als je dan bezig bent met het opschrijven van je doelen voor het nieuwe jaar, doe het dan op een manier waarop je je er daadwerkelijk aan kunt houden. Dat geldt zowel voor beloftes met jezelf, als met anderen. Elke keer als je je aan een belofte houdt, of een doel behaalt, zul je daar veel meer energie uithalen dan de teleurstelling die voelt als een verbroken belofte.

Ga af en toe offline

Grote kans dat je dit artikel nu op je telefoon aan het lezen bent. Om daarna weer rustig verder te scrollen op Facebook, op zoek naar grappige filmpjes of memes. Als je je telefoon dan eindelijk weer eens weglegt, besef je waarschijnlijk dat je weer zo’n 15 minuten van je tijd hebt weggegooid. Maak hier eens een verandering in en ga wat vaker offline. Laat bijvoorbeeld je telefoon thuis als je boodschappen gaat halen.

Lees eens vaker een boek

Geen idee wat je dan moet doen als je je telefoon niet bij je hebt? Neem een boek mee! Of een magazine, als je denkt dat boeken niets voor jou zijn. Het zorgt ervoor dat je in een andere wereld bent en kan je ogen openen. Misschien vind je op deze manier een nieuwe hobby en wie weet leer je er nog iets van.

Lees ook: Ik zocht uit waarom lezen nou echt zo goed voor je is

Doe vaker iets alleen

Voor de een is het misschien makkelijker om iets alleen te ondernemen dan voor een ander. Ik vond het vooral altijd heel gezellig om iets samen met iemand anders te doen. Al was het wandeling maken, koffie drinken op een terras of naar de bioscoop gaan. Maar ik leer nog steeds om steeds vaker dingen alleen te doen, en om hier ook van te genieten. En dan heb ik het alleen maar over de kleine dingen. Wie weet wil jij heel graag een reis maken, maar wil niemand met je mee. Ook dat soort dingen zijn prima om alleen te doen, het zorgt er namelijk voor dat je in een korte tijd onwijs veel leert. Je moet het tenslotte allemaal ineens zelf doen.

Lees ook: Dit is waarom jij ook eens in je leven alleen op reis moet

Vier de kleine successen

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om stil te staan bij alles wat je al behaald hebt in je leven. Vier daarom de successen! En misschien juist wel de kleine successen. Omdat je eindelijk weer eens een boek hebt gelezen, of omdat je telefoon de hele dag uit stond. Of misschien wel omdat je een ticket hebt geboekt voor je eerste reis die je alleen gaat maken. Vier het!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.