Unsplash

5 herkenbare types op social media

We scrollen bijna allemaal dagelijks langs Facebook en Insta. De ene persoon plaats elke keer een andere selfie inclusief filters, een ander liked zo’n beetje elke foto en weer een ander kickt erop om iemand in het openbaar volledig af te branden door reacties te plaatsen waar je broek van afzakt. Het zou zomaar kunnen dat deze types je bekend voorkomen. Kijk en oordeel zelf! Welk type ken jij?

De stalker

Op hun eigen pagina zie je amper foto’s, maar ze vinden het heerlijk om anderen te begluren. Die dame bij Duits of hunk uit de sportschool? Zodra je een naam weet, scroll je alle social media af. Als je inmiddels een lamme duim hebt gekregen, like je niet alleen alle recente foto’s, maar ook per ongeluk die mega oude foto uit 2011 waarop je crush nog sokken in sandalen droeg en niet bepaald moeders mooiste was. Maar wat maakt dat uit, want wat was hij of zij cute. Nu durf je diegene alleen niet meer onder ogen te komen, tenzij je een like terugkrijgt, want dan voel je je natuurlijk zielsgelukkig. Dus waar blijft die like?

Het model

Elke foto ziet er even perfect uit en de feed is natuurlijk een samenhangend geheel. Deze influencer heeft duizenden, al dan niet honderdduizenden volgers. Maar om volgers te plezieren, moet er wel élke dag wordt geplaatst. Nee, het leven van een Instagrammer gaat niet bepaald over rozen. Ze zijn ook nog eens ‘uniek’, want in elke feed zie je dezelfde plaatjes voorbij komen. Een foto bij de Amsterdamse grachten kan natuurlijk niet ontbreken. Eveneens als een vriend, vriendin of familielid die tot de gelukkigen behoort om honderden foto’s te maken. ‘Nee, die is niet goed. Ik wil een andere.’ Of ze zijn wederom op een tropisch eiland. ‘Enjoying the view of the sunset’. Ja, want de Engelse tekst makes it complete. Voor wie denkt dat deze modellen allemaal die killerbody hebben: maak je geen illusie! Een app als Facetune doet wonderen. 😉 En ook die lach is in negen van de tien gevallen fake. Niemand is altijd vrolijk.

De hater

Is er weer een nieuw onderwerp in het nieuws? Dan kun je er de klok op gelijk zetten dat de haters er een Facebook-groep voor oprichten die begint met ‘De anti… partij’. Of het Marokkanen zijn, Famke Louise of een nieuwe auto (‘slecht voor het milieu’). Over alles heeft de hater een mening (eigenlijk altijd negatief) en die moet gehoord worden middels een comment of je het nou leuk vindt of niet. ‘DI TERRINNNLIJERS ZUH MOETUH WEGWESEN.’ Of ‘Je bend egt leluk.’ Bedankt voor je mening, maar moet je niet eerst even een cursus Nederlands volgen? Vervolgens kijk je op hun pagina’s en zie je dat ze nul volgers/vrienden hebben. Vaak zitten deze personen zelf niet lekker in hun vel waardoor ze het op anderen afreageren. Trek je er dus vooral iets van aan als je hiermee te maken krijgt!

De foodie

Het leven van de foodlover staan in het teken van eten. Wees gewaarschuwd want als je deze persoon volgt dan kom je alleen maar dezelfde foto’s tegen. Zelden van de persoon in kwestie. Wel altijd van een nieuw gerecht. Krijgen ze een etentje in een sterrenrestaurant cadeau? Dan zie je hoe het mini stukje vlees (ik zei: ‘MEDIUM, niet minimum.’). Of een bordje met een blaadje sla en een bloemetje erop. Lekker man. Ga je uiteten met een foodie? Dan kun je pas eten als hij of zij klaar is met foto’s maken. En dat gaat zo: foodie checkt of de decoratie op tafel in orde is en gaat staan om zeker een kwartier van bovenaf een reeks foto’s te maken. Inmiddels is het eten lauw. Eet smakelijk hè?

Hoe-werkt-dit-type

Dit zijn voornamelijk oudere familieleden die zelden op Facebook zitten, behalve op verjaardagen. Eerst vragen ze aan je nicht of neef hoe ze een felicitatie kunnen plaatsen. Vervolgens krijg je tien meldingen ‘Oma Cor heeft een bericht geschreven op je tijdlijn’. Je hele profielpagina staat vol met dezelfde felicitatie. Aandoenlijk. Of je krijgt een lange tekst onder je nieuwste profielfoto. Hierin staat hoe gezellig het was dat je in dat weekend langs bent geweest en dat je echt groot bent geworden. Heel aardig, maar dat hoeft niet iedereen te zien, haha.