4x manieren om jezelf een boost te geven

Het is super fijn als je vrienden om je heen hebt die je af en toe een boost geven, want eerlijk is eerlijk, dat hebben we allemaal wel eens nodig, ik ook. Toch geloof ik erin dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen motivatie. Ik ben iemand die best wel gereserveerd is en niet snel om hulp zal vragen. Nee ik los het liever zelf op. Zo wil ik ook altijd mijzelf blijven motiveren of een oppepper geven. Door de jaren heen ben ik achter een paar leuke trucjes gekomen om dit te doen en die ik graag wil delen.

1. Powersongs

Soms voelt het alsof je in een film zit. Als de muziek zich in je oortjes afspeelt. Of je nou in een bus zit en dramatisch naar buiten kijkt, of een ‘Sex and the City’- moment hebt op een zebrapad met gevulde winkeltassen in je hand. Muziek versterkt gevoel. Soms loop ik na een paar goede zakelijke afspraken op het station richting huis en dan hoor ik in mijn muziek ‘You Fucking Did It’, van Jason Mraz. Dit geeft mij zo’n enorme boost. Door het luisteren van zo’n lied creëer je zelf een gevoel van trots. Met een klein beetje hulp van de zanger ;-). Bij elk gevoel hoort een ander liedje.

Lees ook: Voor elke situatie heb ik andere muziek nodig

2. Orgasme

Deze truc hoorde ik een jaar geleden van een vriendin en hij werkt als een malle. Voel je je rot of heb je even een oppepper nodig? Denk aan je allerlaatste orgasme. Wedden dat er direct een lach van bepaalde ongemakkelijkheid, maar genegenheid op je gezicht wordt getoverd? Werkt altijd bij mij!

3. Zelfverzekerd overkomen

Ik geloof er altijd in dat als je er goed uit ziet, je je ook beter voelt.
Voor een andere baan had ik wel eens interviews met bekende Nederlanders, de eerste keren super spannend natuurlijk. Ik zorgde er altijd voor dat ik mijn leukste setje aan had, mijn haar mooi had gedaan en mijn favoriete luchtje opspoot. Ik ging de dag ervoor vroeg op bed. Daardoor voelde ik me de hele dag zelfverzekerd en zat ik lekker in mijn vel. Werkt dit niet? Dan staan hier nog wat extra tips. 

4. Maak een lijstje

Schrijf vijf dingen op waar je goed in bent en vijf dingen die je de laatste tijd gelukt zijn. We staan (te) vaak stil bij dingen die niet goed gaan in ons leven. Of we worden onzeker van dingen waar we minder goed in zijn. We zijn bescheiden en dat is iets wat ik heel erg herken. Soms heb je de neiging om jezelf naar beneden te praten, zélfs als je een compliment krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een familieverjaardag waarbij iemand zegt: ‘Wat knap dat je die opleiding hebt gehaald’, dan zou ik bijvoorbeeld reageren met ‘Valt mee hoor, was goed te doen’ óf ‘Haha, ik snap zelf ook niet hoe ik dit heb gedaan’. Terwijl ik er hard voor heb gewerkt. Soms mag, en eigenlijk moet, je stilstaan bij je positieve eigenschappen en wat je al bereikt hebt als mens. Dit kan iets zijn op carrièregebied, maar het kan ook zijn dat je de laatste maanden een vriendin enorm hebt gesteund.

Lees ook: 7 documentaires die je inspireren om jezelf en/of de wereld te verbeteren

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt, mij helpen ze in ieder geval altijd enorm. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie tips, hoe boost jij jezelf?