Sarah aan de kook

Meatless Monday: Spaanse aardappeltortilla

Wij zijn een revolutie voor de Meatless Monday gestart. Eén dag per week vleesvrij eten, voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Om jou (en onszelf) daarbij te helpen, delen we elke maandag een lekker, goedkoop en bovenal vegetarisch recept. Aangezien wij zelf geen foodbloggers zijn, doen we een beroep op degenen die dat wel zijn. Deze week mogen we weer een recept van Sarah aan de Kook delen.

Lees ook: Ik houd van vlees en toch zeg ik: stel één vleesvrije dag per week in

Sarah blogt tegenwoordig niet meer, maar aangezien haar archief een schatkist aan lekkere recepten is, mochten we een tweede recept delen (zie de eerste twee hier en hier). Zeker een kijkje waard dus. Dan nu het gerecht:

Spaanse aardappeltortilla, voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 bakje crème-fraice
  • 4 vastkokende aardappels, in blokjes
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 uiten, fijngehakt
  • 2 theelepels oregano
  • peper en zout

How to:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de aardappels en snijd in blokjes van 1 cm. Kook ze 5 minuten in kokend water en giet af. Kluts de eieren schuimig. Klop er de crème-fraice doorheen tot een dikke lobbige massa ontstaat. Schep de aardappelblokjes, ui, knoflook, kaas, oregano, peper en zout door het eiermengsel.

Vet een siliconen taartvorm licht in met olijfolie en giet het mengsel er in. Bak de tortilla ongeveer 1 uur in de oven. Check of het midden gestold is en laat de tortilla afkoelen in de vorm. Serveer in stukken op kamertemperatuur. Heerlijk als onderdeel van een tapas tafel, of als maaltijd met bijvoorbeeld een groene salade.