The Foodie Teen

Meatless Monday: ei-wrap met avocadocrème en groenten

Wij zijn een revolutie voor de Meatless Monday gestart. Eén dag per week vleesvrij eten, voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Om jou (en onszelf) daarbij te helpen, delen we elke maandag een lekker, goedkoop en bovenal vegetarisch recept. Aangezien wij zelf geen foodbloggers zijn, doen we een beroep op degenen die dat wel zijn. Deze week mogen we een recept van Alessandra van The Foodie Teen delen!

Lees ook: Ik houd van vlees en toch zeg ik: stel één vleesvrije dag per week in

Bij Alessandra werd op haar 14e een auto-immuunziekte geconstateerd, waardoor ze geen gluten, granen en zuivel meer mocht eten. Ze werd gedwongen creatief te worden met voeding, en zo kwam ze op het idee voor haar blog. En 1,5 jaar later was daar ook het boek De Jonge Foodie! Wij delen vandaag haar recept voor een wrap gemaakt van ei, besmeerd met een romige avocadocrème en volgegooid met knapperige groenten. Ook handig om mee te nemen, trouwens!

Ei-wrap met avocadocrème en groenten, voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 groot ei
  • Zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 avocado
  • Een beetje limoensap
  • Een handje koriander
  • Groenten: wat je in huis hebt. Bijvoorbeeld tomaten, paprika, wortel en boerenkool

How to:

Maak eerst de avocadocrème door de de avocado in tweeën te snijden, de pit te verwijderen en het vlees samen met wat zout en peper, limoensap en koriander in een keukenmachine te mixen. Je kunt het natuurlijk ook gewoon met een vork in een kom prakken. Snijd de groenten in reepjes, hoe smaller hoe beter.

Breek het ei in een kom, mix het met een beetje zout en peper. Verwarm de olijfolie in een pan en gooi de eiermix erin. Bak 2 – 3 minuten en draai dan om. Als de omelet klaar is, smeer je de avocadocrème eroverheen en leg je de groenten erop. Rol strak op, snijd doormidden, en you’re good to go. Eet smakelijk!


Dit artikel werd al 56 keer gedeeld.