Zonder Zooi

Meatless Monday: courgetti met romige avocadosaus en cashewnootjes

Elke maandag delen we een lekker, gemakkelijk, goedkoop én vegetarisch recept. Want maandag = Meatless Monday. Eén dag per week vegetarisch eten scheelt namelijk al een heleboel voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Voor deze recepten schakelen we de hulp van verschillende foodbloggers in, en deze week is dat Dali van Zonder Zooi!

Dali is ervan overtuigd dat een gezonde levensstijl met zo veel mogelijk pure en onbewerkte producten veel goeds voor je lichaam doet. Door boeken te lezen kwam ze erachter hoe interessant voeding is en daardoor is ze toentertijd ook van studie geswitcht. Naast haar blog is ze nu ook foodcoach en helpt ze mensen af te vallen door ‘zonderzooi’ te eten. Dit recept is daar een goed voorbeeld van:

Courgetti met romige avocadosaus en cashewnootjes, voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1/2 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr cashewnoten
  • 1/2 limoen
  • 1 tl dille + een snufje extra ter garnering
  • Een paar scheutjes olijfolie
  • Een paar snufjes zout
  • 10 cherry tomaatjes

Lees ook: Ik houd van vlees en toch zeg ik: stel één vleesvrije dag per week in

Zonder ZooiZonder Zooi

How to:

Begin met het roosteren van 20 gram van de cashewnoten, in een pan zonder olie. Als ze bruin gekleurd zijn leg je ze op een bordje om af te koelen. Deze cashewnoten zijn voor de garnering.

Doe de avocado, knoflook, de rest van de (ongeroosterde) cashewnoten, olijfolie, dille en limoensap in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix dit totdat er een romige massa ontstaat, maar niet te lang want het mag nog een beetje crunchy blijven. Om het wat smeuïger te maken kun je een extra scheutje olijfolie toevoegen. Voeg tenslotte nog wat zout toe.

Maak vervolgens dunne slierten van de courgette (bijvoorbeeld met een spiraalsnijder). Doe de saus en courgetti samen in een kom en kneed het met je handen door elkaar. Doe de het op een bord en garneer met de geroosterde cashewnoten, gehalveerde cherry tomaatjes en een snufje dille. Eet smakelijk!


Dit artikel werd al 57 keer gedeeld.
Uitgelicht