Beginspiration

Meatless Monday: makkelijke noedelsoep met paprika en paddestoelen

Elke maandag delen we een lekker, gemakkelijk, goedkoop én vegetarisch recept. Want maandag = Meatless Monday. Eén dag per week vegetarisch eten scheelt namelijk al een heleboel voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Voor deze recepten schakelen we de hulp van verschillende foodbloggers in, en deze week is dat Ianna van Beginspiration!

Met haar blog wil Ianna laten zien dat gezond koken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Met een paar mooie, verse en eerlijke ingrediënten kun je een heerlijke maaltijd maken. Ze houdt van recepten die simpel en snel zijn voor op een doordeweekse dag, en in het weekend pakt ze graag uit en kan ze uren in de keuken staan. De recepten op haar blog zijn grotendeels gezond en vegetarisch, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een recept voor een dubbele chocoladetaart met karamel of goede pasta carbonara vinden.

Makkelijke noedelsoep, voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Duimpje gember, geraspt
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 500 ml groentebouillon + 100 ml extra water
  • Handje paddestoelen naar keuze, in grove stukken
  • 200 gr noedels naar keuze
  • 1 kleine paksoi, in reepjes (houd het groene gedeelte apart)
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 tl sojasaus
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: verse koriander, chili vlokken en sesam

Foto: BeginspirationFoto: Beginspiration

Lees ook: Ik houd van vlees en toch zeg ik: stel één vleesvrije dag per week in

How to:

Zet een pan op het vuur voor de bouillon en doe daar de olijfolie, knoflook, gember en rode ui in. Laat het voor 2-3 minuten aanbakken, terwijl je blijft roeren. Als je de knoflook en gember goed begint te ruiken, blus je het geheel af met de bouillon en het water. Breng aan de kook.

Doe het witte gedeelte van de paksoi samen met de grof gesneden paddestoelen bij de bouillon. Roer door en voeg de noedels ook toe, deze zijn meestal in 5-6 minuten klaar. Voeg na een paar minuten de paprika toe, op het laatste moment het groene deel van de paksoi en breng op smaak met sojasaus. Serveer in twee ruime kommen, en voeg de toppings toe. Eet smakelijk!

Uitgelicht