Unplash

Zo maak je zelf cadeaus, zonder daar een fortuin aan kwijt te zijn

De feestdagen komen steeds dichterbij. We zitten volop in de Sinterklaassfeer en langzaam zien we steeds meer plekken in versierd worden met kerstversiering. De dagen mogen dan wel lang en donker zijn, maar dit geeft het toch altijd extra sfeer. Toch zit er één nadeel aan deze dagen, en dat is je lege portemonnee. Eerder schreef ik al over misvattingen over geld. Mocht je het anders aan willen pakken en juist bezuinigen op de cadeautjes die hierbij komen kijken? Ook dan heb ik een aantal tips voor je. Want wist je dat je heel gemakkelijk zelf leuke cadeaus kunt maken, zonder daar een fortuin aan kwijt te zijn?

Terrarium

Een plant is tegenwoordig onmisbaar in elk interieur. Juist daarom zit je hiermee eigenlijk altijd wel goed. Nog leuker om dit natuurlijk zelf te maken. Je moet er wel wat geduld voor hebben, en de juiste spullen in huis halen, maar dan kun je wel een cadeau geven waar je echt trots op bent. Hoe je dit precies maakt, lees je hier.

Lees ook: Cadeaustress? 5 ideeën waar je punten mee scoort

Hangplantjes in lege gloeilamp

Om nog even in de plantensfeer te blijven hangen: wist je dat je heel gemakkelijk mini-vaasjes van oude lichtbolletjes kunt maken? Het werkt best simpel, maar je moet wel voorzichtig zijn:

  • Haal het metalen stukje van de lamp;
  • Breek vervolgens voorzichtig het zwarte glas om de gloeilamp leeg te maken;
  • Vul de lamp met steentjes, wat aarde en een plantje;
  • Of gebruik de lamp als vaasje en vul ze met water en een bloemetje.

Gedroogde planten in een lijstje

Ben je bang dat de planten in de cadeaus het niet gaan overleven? Geen probleem, je kunt namelijk ook leuke dingen maken met gedroogde planten, bladeren of bloemen! Zo ga je te werk:

  • Zoek planten/bloemen/bladeren die je wilt gebruiken;
  • Droog deze tussen kranten in een dik boek;
  • Plaats de gedroogde planten/bloemen/bladeren in een lijstje en klaar is Kees!

Kaars

Geef je liever iets anders dan wat met planten te maken heeft? Wat dacht je van een lekker ruikende, zelfgemaakte kaars? Het past in elk interieur en zorgt ervoor dat het huis lekker gaat ruiken. Daarnaast kun je zelf nog je creativiteit kwijt door het in een mooie, zelfgemaakte pot te maken. Zin gekregen om hiermee aan de slag te gaan? Hier lees je hoe je het maakt.

Lees ook: Meatless Monday kersteditie: een feestelijk en vegetarisch viergangendiner

Zeepjes

Om nou echt een persoonlijk cadeau te geven, kun je ook zelf zeepjes maken. Het is handig om te gebruiken in de badkamer. En als de geur nou echt heel lekker is, kun je het stuk zeep ook nog in de kast leggen om ervoor te zorgen dat je kleding deze heerlijke geur krijgen. Sta je te popelen om je eigen stuk zeep te maken? Doe dit dan met dé geuren van dit seizoen: pumpkin spice. Hoe je dit maakt, lees je hier.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook