Unsplash

Toe aan meer connectie in bed? Probeer eens mindful seks

We weten inmiddels wel dat mindfulness goed voor ons is. Zo krijg je er minder stress door en kun je meer genieten van het ‘nu’. Maar dit kan nog een stapje verder gaan. Want wat dacht je van mindful seks? Voor als je toe bent aan wat meer connectie in bed en je je liefdesleven naar een hoger niveau wilt brengen. Mindful seks is compleet iets anders dan de seks die je waarschijnlijk gewend bent. En het is trouwens ook niet te vergelijken met hoe we het in series en films zien (dat sowieso al niet helemaal realistisch is). Wat het dan wel is? We leggen het graag voor je uit.

Mindful seks

Het is een combinatie van mindfulness en seks (duh). Dat betekent dat je met je gedachte volledig bij het moment blijft. Want ook al is seks nog zo fijn, het is vrij gemakkelijk om met je gedachten af te dwalen. Zo zijn er genoeg vrouwen die zich tussen de lakens zelfs nog af vragen of hij haar wel echt aantrekkelijk vindt. Maar hoe zet je die gedachten dan helemaal uit en hoe kun je echt genieten van de seks? Met mindful seks dus.

Zintuiglijke sensaties zoals voelen, ruiken, horen en proeven, zorgen ervoor dat seks opwindend is. Dat zijn dan ook precies de dingen waar je aandacht aan moet besteden om mindfulness en seks te combineren. Je kunt de gedachten die evengoed in je opkomen tijdens seks gewoon proberen te laten gaan, maar er zijn ook andere manieren om mindful seks toe te passen.

Oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om meer connectie met elkaar te krijgen tussen de lakens. Een paar voorbeelden:

Blijf communiceren
In elke relatie is communicatie belangrijk, maar ook in bed geldt dat! Spreek uit welke behoeftes je hebt en wees eerlijk naar elkaar. Hoe goed je partner jou misschien ook aanvoelt, hij of zij kan nog steeds niet jouw gedachten lezen. Blijven praten dus.

Blijf aanwezig
Daarmee bedoelen we natuurlijk niet fysiek aanwezig, want dat is waarschijnlijk wel het geval. Maar blijf ook écht aanwezig met waar je mee bezig bent. Zoals net al gezegd, is het gemakkelijk om af te dwalen met je gedachten. Probeer dat te voorkomen en focus je op je lichaam in plaats van alle gedachten in je hoofd.

Experimenteer
We hebben allemaal een beeld van hoe seks eruit zou moeten zien. Maar we zijn allemaal anders en hebben dus allemaal andere behoeften. Met het eerste punt in je achterhoofd, kun je best wel met elkaar experimenteren. Op die manier kan seks een stuk leuker worden.

Lees ook: Hoe deel je je fetisj of seksuele fantasie met je partner?

Vertrouw elkaar
Bij mindful seks gaat het vooral om liefde. Daarbij is vooral vertrouwen in elkaar hebben belangrijk. Probeer niet te oordelen over elkaar of over jezelf. Als je elkaar echt vertrouwt, zal het ook makkelijker worden om dingen uit te spreken zodat jullie helemaal op kunnen gaan in het moment.

Winactie?

Meer weten over dit onderwerp? We mogen X exemplaren weggeven van het boek Mindful en Mindblowing seks. Winnen? Stuur een mailtje naar redactie@ondertussen.nl en laat weten dat je mee wilt doen. 

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.