Psst! Deze 5 types herken je als je weleens wordt nageroepen op straat

‘’Hé! Psst! Mooi meisje!’’ Elke vrouw krijgt dit ‘complimentje’ minstens eens per maand naar haar hoofd geslingerd. En hoewel het toch altijd een beetje treurig is dat mensen denken dat vrouwen dit leuk vinden, gebeurt het nog steeds. Ik vraag me af of er ooit een romance of een date uit zo’n moment is voort gekomen, maar dat terzijde. In het Engels noemen ze deze vervelende mannen ‘catcallers’. En deze catcallers hebben allemaal hun eigen creatieve manier om naar vrouwen te roepen. Je kunt deze schreeuwlelijkerds onderverdelen in vijf categorieën:

  1. De adviesgever

Soms ben je gewoon chagrijnig of in gedachten verzonken als je op straat loopt. Met een moeilijk gezicht sta je bij de bushalte als je de adviesgever tegen het lijf loopt: ‘’Hey lach eens meisje’’, roept hij. Op dat moment kan je zijn bloed wel drinken. Laat mij even lekker in mijn eigen chagrijnige mood zitten gast. Ik wil niet lachen en zeker niet omdat een vreemde tegen mij zegt dat het moet. De adviesgever kan echt opflikkeren met zijn advies.

  1. De onvoorspelbare

De onvoorspelbare begint eerst met het roepen van een complimentje. Hij schreeuwt bijvoorbeeld dat je knap bent, een lekker kontje hebt of zegt je gewoon gedag. Niet dat je daarop zit te wachten, maar je bent er inmiddels aan gewend en het doet je niks. Totdat je de onvoorspelbare geen antwoord geeft. Op dat moment is hij zwaar beledigd en begint hij uit het niets scheldwoorden en andere nare dingen naar je hoofd te slingeren. Waar je enkele minuten geleden nog een leuk meisje was, ben je nu een dikke hoer. Fijn, dankjewel.

  1. De klootzak

De klootzak is het aller vervelendste type catcaller dat er rond loopt. Hij is duidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. Ook heeft hij in plaats van de krant vast en zeker een scheldwoordenboek gelezen bij zijn ontbijt. En precies als jij nietsvermoedend over straat loopt begint hij zijn frustratie op jou af te reageren. Binnen enkele seconden ben jij een hoer, kutwijf en een heel slecht mens. De klootzak laat jou minderwaardig voelen en is gewoon heel naar.

  1. De complimenteuze

Dit type kom je vaak tegen rondom bouwplaatsen of bij wegwerkzaamheden (sorry voor de stereotypering). Deze catcaller fluit onschuldig naar je en geeft je daarna een welgemeend complimentje zoals ‘’Oehlala” of ‘’Mooi hoor!’’. Natuurlijk zat je hier niet echt op te wachten, maar aangezien deze catcaller een breed lachende oude man is kan je je er niet druk over maken. Ik denk dat dit type oprecht denkt dat jij op dit complimentje zit te wachten en totaal niet de intentie heeft om je te beledigen. Maar het blijft vreemd: iemand die ineens iets naar je roept, en dat is toch niet zo heel fijn.

  1. De luidruchtige

Geschreeuw, getoeter, gejoel: de luidruchtige catcaller vraagt je aandacht. Terwijl jij rustig aan het fietsen was ben je ingehaald door dit type. De luidruchtige is vaak met een groepje vrienden en zit meestal op een scooter of in een auto met open ramen. Je kan niet echt horen wat er nou precies gezegd wordt, maar er komt een heel orkest van geluid op je af. Vaak blijft de luidruchtige nog even naast je rijden om je te intimideren, om daarna weer hard joelend op zoek te gaan naar het volgende slachtoffer. Gewoon negeren die handel!

Als je voortaan op straat aangesproken wordt door bovenstaande types, dan weet je in welke categorie diegene thuis hoort. En mocht je dit artikel toevallig hebben gelezen terwijl je zelf een van deze types bent? Stop dan alsjeblieft met dit kinderachtige gedrag.