Moederdag: altijd schone onderbroeken en negen andere redenen waarom je mama de beste is

Vandaag vieren we Moederdag! Een ode aan de vrouw die mínstens 50% aandeel heeft in jouw aanwezigheid op deze aardbol. En ook al ben je nu al een poosje zelfstandig, je blijft voor altijd haar kind. Geef haar vandaag dus net wat meer liefde dan normaal. Waarom? Hierom!

  1. Ze maakte jou groot en sterk

Na negen maanden maakte jij je opwachting op de wereld, maar eigenlijk kon je nog helemaal niks. Gelukkig zorgde je moeder dat jij genoeg binnen kreeg om groot en sterk te worden.

  1. Ze leerde je manieren

Nagelbijten, neuspeuteren of scheten laten is niet op ieder moment een geschikte bezigheid. Jouw mama leerde je nette (tafel)manieren.

  1. Ze komt altijd voor je op

Hoe stom je acties misschien ook waren, je moeder was en blijft de eerste die voor jou opkomt en je na een dikke kus alles vergeeft.

  1. Ze wél echt om je bezigheden geeft

Je plaatst al je sportprestaties, lunches en activiteiten op Instagram, hoewel je volgers hier vrij weinig om geven. Stuur het eens aan je moeder, voor wat oprechte interesse.

  1. Ze staat altijd voor je klaar

Je kan je moeder altijd bellen, dag en nacht. Ook wanneer je never ending knipperlichtrelatie wederom gestrand is, je te dronken bent om alleen naar huis te gaan of om een wasje voor je te draaien.

  1. Ze is onbaatzuchtig

Je moeder zal nooit iets terug verwachten voor de vele euro’s en minuten die ze in jou heeft gestoken. Dat neemt niet weg dat je hier wel eens iets terug voor zou mogen geven.

  1. Ze zorgt voor immer-gevulde kasten

Honger hoef je niet te lijden als je thuis bent en in vieze kleren lopen evenmin. Op miraculeuze wijze zorgt je moeder dat er altijd snacks in huis zijn en je vind je kleren overnight gewassen en netjes opgevouwen terug.

  1. Ze is eerlijk tegen je

Als het nodig is, en zíj weet wanneer het nodig is, zijn mama’s real met je. Geen sugarcoated verhalen: jouw poezelige neusje wordt goed op de feiten gedrukt.

  1. Ze heeft het allemaal al eens meegemaakt

Tentamens verknald, hart gebroken, schulden, werk-perikelen of onbegrijpelijke ruzies? Je moeder heeft het allemaal al eens meegemaakt en kan jou dus voorzien van firsthand adviezen.

  1. Ze gaf jou de helft van haarzelf

Het allerbeste van dit allemaal: jij bestaat voor de helft uit haar genen. Jij bent dus minstens voor de helft zo awesome als je moeder. Komt daar ook nog een geweldige vader bij? Dan zit je gebakken.

Lieve, leuke, fijne en geweldige mama’s van over de hele wereld (maar onze mama’s uit Nederland in het bijzonder): BEDANKT!