Mannen overdrijven vaker over hun aantal bedpartners dan vrouwen. Foto: Unsplash

Mannen overdrijven vaker over aantal bedpartners

Er komt een moment in je relatie dat je de vraag stelt: “Met hoeveel mensen ben jij al naar bed geweest?” Een beetje ongemakkelijk misschien, maar je bent toch nieuwsgierig naar het seksuele verleden van je vriend(in). Side note voor de dames: neem het getal dat die vent van je opnoemt met een korreltje zout. Mannen kunnen nog wel eens liegen over hun bedpartners: het zijn er in werkelijkheid een stuk minder.

Tussen de lakens

Onderzoekers van de Universiteit van Glasgow namen het verschil tussen het aantal bedpartners van mannen en vrouwen onder de loep. Ze deden onderzoek bij ruim 15.000 Britten. Uit deze informatie kwam naar voren dat mannen gemiddeld met 14 vrouwen het bed delen en vrouwen gemiddeld met zeven mannen geflikflooid hebben.

De heren hebben het dus gemiddeld met twee keer zoveel mensen gedaan dan andersom, ain’t that strange…?

Waarom overdrijven mannen dan?

Uit het onderzoek blijkt dat mannen de neiging hebben om een ‘extreme waarde’ mee te delen. Ze overdrijven graag met cijfers en zijn liever niet specifiek, daarnaast geven mannen sneller een rond getal aan. Deze ’14 bedpartners’ komen dus niet zomaar uit de lucht vallen!

GiphyGiphy

‘Wat is seks?’

Ook tellen mannen, in tegenstelling tot vrouwen, het aantal bedpartners minder vaak. Terwijl dat juist eigenlijk heel belangrijk is om wél te doen (no worries: je kunt notities gewoon in je telefoon vergrendelen). Onderzoeker Kristin Mitchell stelt namelijk dat bewust zijn van het aantal sekspartners belangrijk is voor de gezondheid: “Een accuraat beeld van partners is cruciaal voor heel wat onderzoek naar seksueel gedrag. Zo krijgen we inzichten op het gebied van overdraagbare aandoeningen.”

Daarbij ligt de grens van ‘seks’ bij mannen weer anders dan bij vrouwen. Mannen nemen een ander standpunt in als het op ‘casual seks’ aankomt. Zo zien mannen orale seks minder snel als ‘echte seks’ en zien dames one-night-stands eerder als iets ‘fouts’.

Wees niet onzeker

Als je eenmaal het gesprek aangaat met je vriend(in), wees dan vooral niet onzeker. Wat je ook doet, met wie je het ook doet en hoe vaak je het doet: het is allemaal niet super spannend of waardevol. Lesje van vandaag: wees eerlijk en vrij veilig! 😉

Lees ook: Je ouders én grootouders hadden meer seks dan jij

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.