In m’n eentje in een tweepersoonsbed? Mij niet gezien!

Slaap jij in een eenpersoonsbed of in een tweepersoonsbed? En misschien nog wel belangrijker: slaap je er alleen in of met je vriend(in)? Ik heb altijd in een eenpersoonsbed geslapen, tot ik met mijn vriend ging samenwonen. Dan is een tweepersoonsbed uiteraard wel een must ūüėČ Maar eerlijk is eerlijk: in m’n eentje in een tweepersoonsbed, dat is niks voor mij!

Van één- naar tweepersoonsbed

Ik sliep tot mijn 18e thuis, in m’n eigen eenpersoonsbed. Toen ging ik op kamers en in zo’n kleine ruimte is het natuurlijk ook wel zo handig om een klein bed neer te zetten. In de zomer voordat ik begon met studeren kreeg ik een relatie en dan blijkt zo’n bed soms wel een beetje krap te zijn. In het begin vonden wij het wel lekker knus in zo’n klein bed. Het slaapt niet echt comfortabel, maar als verliefde tortelduifjes gaven wij daar natuurlijk geen bal om. Het enige dat we wilden was continu bij elkaar zijn.

Lees ook: Het drama dat samen slapen heet

Maar ook aan die prille liefde komt een eind. Althans, aan de liefde is tot op heden geen einde gekomen en laten we er ook maar vanuit gaan dat dat ook niet gaat gebeuren. Maar aan dat eenpersoonsbed kwam dus wel een eind. Met z’n twee√ęn is het echt een must om in een bed van minimaal 140 cm breed te slapen, maar in je eentje?

Zee√ęn van ruimte

Zelf vind ik het niet echt fijn om in m’n eentje te slapen. Niet alleen omdat ik me veiliger gevoel met manlief naast me, maar ook omdat er dan zoveel vrije ruimte is in bed. Ja, ik kan wel lekker uitgebreid gaan liggen met m’n armen en benen alle kanten op, maar het voelt toch alsof er een leegte is. Die ruimte hoort opgevuld te zijn en in m’n eentje voel ik me een beetje verloren in zo’n groot bed. Is dat gek?

Lees ook: Zonder deken kan ik niet slapen

Personal space

Ik ben daarom ook blij dat toen ik nog alleen was ik altijd in een eenpersoonsbed heb geslapen. Het lijkt mij namelijk dat je wel went aan dat gevoel van leegte en aan al die ruimte in bed. Dat als je alleen in een tweepersoonsbed slaapt, je die ruimte op een bepaald moment nodig hebt omdat je niet anders gewend bent. Maar dan? Wat als je dan een vriend(in) krijgt en je bed moet delen? Dan ligt er opeens iemand in jouw personal space. Dan moet je je slaaphouding aanpassen, jezelf kleiner maken en erger je je misschien wel rot aan die arm die continu in je zij prikt. Oh gosh, ik zie het helemaal voor me!

Voor mij was het logisch: in m’n eentje slapen, eenpersoonsbed. Met z’n twee√ęn slapen, tweepersoonsbed. Je bed wordt bijna twee keer zo groot, dus je hoeft vrijwel niets aan ruimte in te leveren. Heel gemakkelijk zo die overgang! Ik ben echter wel benieuwd naar jullie ervaringen: slaap jij in een √©√©n- of tweepersoonsbed en als je al met iemand samenwoont, hoe vond je de overgang van alleen naar met z’n twee√ęn slapen?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.