Stocksnap

Hoe deel je je fetisj of seksuele fantasie met je partner?

Laten we even eerlijk zijn: iedereen heeft wel een soort van fetisj, kink of geheime fantasie. Eentje die je eigenlijk dolgraag met iemand wilt delen, maar zelfs met de juiste partner behouden zenuwen je ervan om echt eerlijk te zijn. Dat terwijl je weet hoe belangrijk communicatie is in een relatie. Het is ook niet makkelijk, misschien schaam je je en onze samenleving stimuleert het nou niet echt om avontuurlijk te zijn. Zonde. Toch?

Je seksuele voorkeuren en fantasieën zijn toch wel een beetje ongemakkelijk onderwerpen, maar het is wel iets waar ieder stel het over moet kunnen hebben. Gevoelens en gedachtes onderdrukken is nooit een goed idee. Dus wil je toch een poging doen het te delen met je partner? Leg dan je lingerie, handboeien of van mijn part je leren onesie maar vast klaar, want met deze gouden tips moet het helemaal goed komen.

1: Realiseer je dat fantasieën en fetisjen hartstikke normaal zijn

De allerbelangrijkste en allereerste stap is niet je partner zo ver krijgen, maar zelf comfortabel zijn met je verlangens. Als jij comfortabel bent, zijn zij dat ook. Bovendien helpt het met je partner meekrijgen om het een keer te proberen. Je laat namelijk positief gedrag zien over het onderwerp en haalt zo een beetje het taboe weg. Door te laten zien dat je comfortabel bent met het onderwerp, normaliseer je het als het ware. Je bent het psychologisch voorbeeld van positief seksueel gedrag waarvan je hoopt dat je partner dit spiegelt. Het is dan voor je partner een stuk makkelijker om erover te praten en wellicht later mee te doen.

Bovendien mag onze samenleving wat terughoudend en repressief zijn, iedereen heeft wel een kink. Zo gek is het dus niet, dus ik kan je verzekeren dat je partner niet gaat schrikken.

2: Weet wat je gaat zeggen en vooral ook waarom

Vraag jezelf af waarom je het met je partner wil hebben over dit onderwerp. Voel je je verplicht? Vind je dat het wel zo eerlijk is om te vertellen? Hoop je intiemer te worden met de ander? De reden maakt niet uit, er is geen fout antwoord. Maar weten waarom je iets vertelt kan je helpen in het gesprek. Het kan ook helpen met bedenken wat je precies wilt zeggen.

Iedereen heeft namelijk een ander idee bij het woord fetisj of fantasie. Zeker als het jullie eerste gesprek is over het onderwerp, wil je bedenken wat je gaat zeggen en wat je van de ander verwacht. Wil je iets samen doen of wil je enkel vertellen wat je voelt? Of vertel je het enkel omdat je wilt dat je partner het weet?

Oh en uh, tipje: zorg er wel voor dat jullie al vaker over seks hebben gepraat. Als jullie nooit over seks hebben gesproken en je begint meteen over je fetisj, gaat dat 100% mis.

Lees ook: “Iedereen liegt”, zegt vroegere analist van Google – vooral over seks

3: Vertel je partner dat je seksuele wensen speciaal zijn en voor intimiteit moeten zorgen

Het delen van je seksuele verlangens met een speciaal iemand zorgt er juist voor dat jullie vertrouwen, intimiteit en liefde alleen maar beter wordt. Wees in je gesprek met je partner duidelijk in het feit dat je partner speciaal en uniek is. Leg uit dat je je fantasieën graag wilt delen met hem of haar in een gezamenlijke ervaring. Iets wat bijzonder, speciaal en uniek is, is een stuk aantrekkelijker voor iemand die er op zich niet heel veel mee heeft. In de psychologie heb je een aantal principes op het gebied van anderen overtuigen. Dit principe heet het creëren van schaarste.

4: Laat zien dat er anderen zijn die dezelfde fetisj of fantasie hebben

99% van de fantasieën, kinks en fetisjen die je hebt, is een keer in de media geweest. Of het nou films, kranten, tijdschriften of zelfs YouTube video’s zijn. Sommige zijn zelfs ontzettend populair zoals Fifty Shades of Grey. Je partner blootstellen aan de fetisj via openbare media is altijd een goed idee. Vertel over een artikel dat je hebt gelezen of een film die je samen kunt kijken. Zeker als je nog niet klaar bent om recht door zee te vertellen wat je fetisj is, is dit de perfecte manier om op een positieve manier je partner kennis te laten maken met je kink.

Ook dit komt terug op een psychologisch principe, genaamd consensus of sociaal bewijs. Simpel gezegd kijken mensen naar andermans gedrag en keuzes om hun eigen keuze te maken.

5: Begin klein

Begin klein met je fetisj. Je wilt dat je partner comfortabel is en er net zo veel plezier in heeft als jij. Je hoeft niet op de allereerste avond meteen je full body latex pak uit de kast te trekken en de zweep af te stoffen. Begin met iets kleins en ga vanuit daar verder. Geen haast toch?

Dit heet de Foot-in-the-Door techniek. Iemand zegt makkelijker ja tegen een klein verzoek, en later zeggen ze dan ook eerder ja tegen een groot verzoek. Met een beetje geduld kom je al een heel eind.

Uiteindelijk draait het allemaal om…

…geduld, elkaar de ruimte geven, zorgen dat jullie allebei veilig en comfortabel voelen en natuurlijk openheid en eerlijkheid. Het kan jullie relatie allemaal maar verstevigen en zorgen voor meer intimiteit en liefde. Ik zou zeggen: go for it!

Lees ook: 5 ongemakkelijke onderwerpen waar ieder stel het over moet hebben