Hel of hemel: een relatie hebben met je huisgenoot

Het is de hel of de hemel: een relatie met je huisgenoot. Mij overkwam het en inmiddels kan ik zeggen dat het van beide veel weg heeft. Je balanceert tussen fikkende hellevuren, warme baden, frisse zomerbriesjes en ijzige kou.

Van huisgenoot tot liefde

Mijn plekje in mijn tien-koppige studentenhuis heb ik aan mijn huidige liefde te danken. Ruim vier jaar gelden stelde hij mij tijdens een hospiteeravond de vraag: wat zoek je in een huis? Mijn antwoord luidde: een bed om in te slapen. Ik was binnen. Drie jaar en één avond stevig zuipen later bleek dat er twee bedden te kiezen waren: die van hem en die van mijzelf. Opeens was hij niet meer mijn aardige huisgenoot, maar mijn scharrel die na een jaar uitmondde in een serieuze relatie.

Bye, sexy

De spanning in een relatie met je huisgenoot is niet echt slijtvast. For a matter of fact: het verdwijnt sneller dan een rol Oreo’s. Bij mij dan. Thuis is je veilige haven, die plek waar je onflatteus en verrot kan zijn. Waar je je tegoed kan doen aan die rol Oreo’s om het vervolgens weg te spoelen met cola. En dan boeren laat. Of, fuck it: scheten. Dat is dus niet per se de manier waarop je je nieuwe liefde wilt zien. Of erger: waarop je wil dat hij jou gaat zien. Die seksdrive keldert gestaag, en spanning & passie heeft besloten dit zinkende schip te verlaten.

Jij bent dus jij bestaat

Als je iemands kop iedere dag ziet, gaat de nieuwigheid er gauw vanaf. Dat heeft de natuur goed geregeld, je hoeft je niet iedere keer weer te verbazen over de grote neus van je broer of dat perfecte hoofdje waarmee je zelf gezegend bent. Dit is echter ook van toepassing op je vriend, als hij ook je huisgenoot is. Na een tijdje sloeg ik nog amper acht op hem. Ja, hij was er. Net zoals de rest van mijn huisgenoten. Ook de excitement die normaliter opleeft bij het zien van een nieuwe liefde: verdwenen. Als sneeuw voor de zon.

Bekijk ook: Stellen we te hoge eisen aan onze relaties? 

Ever lasting love

Het is niet alleen maar ruk, anders zou ik wel gek zijn om nog met de man in kwestie te verkeren. Een relatie met je huisgenoot betekent ook dat je een relatie hebt met iemand die je goed kent. Iemand waarbij er eerst vriendschap was en daarna pas lust. Deze man vind je daadwerkelijk aardig, je date hem niet (alleen maar) omdat hij goede moves tussen de lakens heeft. Ik ben ervan overtuigd dat dit een uitmuntende basis is om een happy ever after te krijgen. Doen dus, die huisgenoot van je.

P.S.: nog even een tip van de expert: als de boel echt serieus wordt, is het voor iedereen beter dat jullie niet meer samenwonen. Red je passie, spanning en liefde nu het nog niet te laat is. Afstand doet wonderen. Geloof me, ik kan het weten!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.