Dit zijn de 10 meest gegoogelde seksvragen (en de antwoorden daarop!)

Google weet alles. Discussie in de kroeg? Denkt je moeder weer dat ze alles beter weet? Heb je hoofdpijn en vraag je je af of het een hersentumor is? Of heb je een ongemakkelijke vraag die je liever niet aan iemand stelt? In alle gevallen is Google je beste vriend. Het is dan ook niet gek dat de zoekmachine maar liefst gemiddeld vijfhonderd miljoen zoekopdrachten per dag moet verwerken. We willen massaal de leeftijd van Trump weten (70 jaar), hoe je bananenbrood moet maken en proberen er wanhopig achter te komen hoe een koelkast, tv en Snapchat werkt. Ook hebben we een hoop vragen over seks. Condoomfabrikant Durex ging op onderzoek uit en kwam erachter wat de meest gestelde seksvragen zijn.

Hartstikke hilarisch natuurlijk. En omdat we niet de beroerdste zijn, vind je hier ook gelijk de antwoorden.

1. Waar zit de G-spot?

Tientallen boeken werden er al over geschreven, er is dikwijls onderzoek naar gedaan en er is menig discussie over gevoerd: waar zit in hemelsnaam die G-spot en is het niet een mythe? Waar sommige onderzoekers zeggen dat die hele plek niet bestaat, zeggen andere specialisten dat het een extensie is van de clitoris. Eén ding is zeker: stimulatie van ‘de plek’ geeft niet bij alle vrouwen een fijn gevoel. Er is maar één manier om achter te komen of jij (of je vriendin) er zo hard van gaat schreeuwen dat de buren rode wangen krijgen: op onderzoek uitgaan.

De G-spot bevindt zich in de voorwand van de vagina, ongeveer 3 tot 5 centimeter boven de ingang. De precieze plek verschilt van vrouw tot vrouw. De G-spot voelt vaak een beetje ribbelig aan en je kunt ‘m voelen als je een soort ‘kom hier’-beweging met je vinger naar boven maakt. Er is trouwens ook een mannelijke variant van de G-spot: de prostaat. Om deze kleine ‘bobbel’ ter grootte van een walnoot te vinden, moet je wel de achteringang nemen.

Meer weten? Je weet waar je moet zijn.

2. Hoe zorg je dat een vrouw klaarkomt?

Ik hoop dat je inmiddels wel weet hoe een vrouw klaarkomt, maar aangezien tien tot dertig procent van de vrouwen nog nooit (NOOIT!) een orgasme heeft gehad en dit een van de meest voorkomende seksvragen is… komt hier dan toch het antwoord. Vrouwen hebben vaak veel moeite om alleen door stimulatie van een piemel in de vagina te komen. Voor de meesten is dat zelfs onmogelijk. De key tot een geweldig orgasme is dan ook de clitoris. Maar geen enkele vrouw is hetzelfde, dus luister naar haar aanwijzingen. En mocht je een master willen worden in vingeren? Ik deed een ongemakkelijke cursus, waarbij ik verrassend veel leerde. Je vindt het verslag hier.

Lees ook: Waarom iedereen – ja, ook vrouwen – vandaag een orgasme moet krijgen

3. Kun je afkomen van herpes?

Nee. Het virus blijft altijd in je lichaam aanwezig en je kunt anderen dus ook besmetten tijdens onbeschermde seks. Redacteur Jaïr heeft herpes en vertelde er eerder al alles over wat je maar zou willen weten (zoals: schaam je er niet voor, want er zijn maar liefst 3,7 miljard mensen die ook drager zijn van het virus). Lees het artikel hier.

4. Hoe kom je af van genitale wratten?

In zoals zoveel gevallen van mensen die zelf doktertje op Google willen spelen, is er maar een advies dat ik je kan geven: ga naar je huisarts. En ja, het is ongemakkelijk dat je je wratten moet bespreken met de persoon die je vroeger altijd een snoepje gaf als je een oorontsteking had. Maar alleen je huisarts weet wat je het beste kunt doen. De wratten verdwijnen meestal spontaan, maar dat kan jaren duren. Ze worden alleen behandeld als je er veel last van hebt. Je moet dan een zalf of vloeistof aanbrengen. De arts kan je wratten ook bevriezen, wegbranden of wegsnijden. Het virus verdwijnt alleen nooit uit je lichaam… Ze kunnen dus weer terugkeren.

5. Wat is ‘the clap?’

‘The clap’ is een benaming voor gonorroe oftewel een druiper, een van de meest voorkomende soa’s ter wereld. Omdat deze soa erg heftig is en een druiper in de toekomst waarschijnlijk zelfs onbehandelbaar zal zijn, legde redacteur Marijn er al alles over uit. Lees hier meer over gonorroe.

6. Hoe krijg je manueel een grotere penis?

Probeer alsjeblieft niets… 99 procent van de vrouwen (over homo’s is niets bekend, maar veel zal dat niet verschillen) is tevreden met wat je hebt. Vooral de eerste twee centimeter van haar vagina bevat veel zenuwuiteinden. Hoe dieper je gaat, hoe minder ze voelt. Zoals bij vraag 2 al beschreven is heb je daarnaast ook nog je handen en je tong om haar te laten genieten. Niets om onzeker over te zijn dus.

7. Hoe meet je een penis?

Meet je penis zowel in slappe als in stijve toestand, vanaf je schaambeen (waar de penis begint) tot het topje van de eikel. Spreekt een beetje voor zichzelf dus.

8. Hoe oud moet je zijn om condooms te mogen kopen?

Er zit geen minimum leeftijd aan condooms kopen. Stel je voor dat 16-jarigen geen condooms zouden mogen kopen… Dan zijn er genoeg kandidaten voor tien seizoenen van Sixteen & Pregnant.

9. Hoe krijg je het mannelijk geslachtsdeel in het vrouwelijk geslachtsdeel?

De eerste keer is bij de meeste mensen verre van perfect. Het doet vaak gewoon (veel) pijn. Zorg daarom dat jullie zo ontspannen mogelijk zijn. En onthoud: seks draait niet alleen om penetratie, het gaat ook om de weg ernaar toe. Foreplay is niet overrated. Hoe geiler jullie zijn, hoe makkelijker het zal gaan. Laatste tip: gebruik glijmiddel als het niet gelijk lukt.

Lees ook: Let’s be real: seks op tv is totaal niet realistisch

10. Hoe lang duurt seks?

Een psycholoog uit Australië legde alle onderzoeken die over dit onderwerp bestaan naast elkaar en kwam met het verlossende antwoord. Gemiddeld duurt de daadwerkelijke daad (- voorspel) ‘maar’ vijf minuten en vier seconden. Het verschilt natuurlijk per stel en per keer: bij het ene stel duurde het slechts 33 seconden, een ander stel hield het 44 minuten vol.


Dit artikel werd al 94 keer gedeeld.