Pixabay

Deze app helpt je over je break-up heen

Liefdesverdriet. Het gevoel alsof iemand even lekker heeft staan stampen op je hart. Het is een van de meest nare gevoelens ooit. Het liefste zou je een er middeltje tegen nemen zodat je binnen een uurtje weer boven Jan bent. Helaas, there is no such thing. Maar er is wel licht aan het einde van de tunnel. De app ‘Mend’ helpt je binnen 28 dagen om uit je tranendal te klimmen. Ja dat lees je goed: een app die je helpt met je gebroken hart. Voor je het weet ben je weer een happy single and ready to mingle.

Mend is ontwikkeld door een oud medewerker van Google, Ellen Huerta. Terwijl wij met een bak ijs in bed liggen te janken, besloot Huerta een app te bouwen na haar break-up (petje af). Dit omdat ze gek werd van mensen die zeiden: het heeft gewoon even wat tijd nodig. Huerta is van mening dat je ook zelf actie kan ondernemen om sterker te worden. En om eens nader te onderzoeken wat Mend nou eigenlijk inhoudt besloot ik de app te downloaden.

Lees ook: Nee, je hebt niet per se een relatie nodig om gelukkig te zijn.

Hoe werkt het?

Zodra je je aanmeldt op Mend kom je in een chatgesprek met ‘Elle’, oftewel een computer. Zodra je iets zegt krijg je binnen enkele seconden antwoord. Het doet me een beetje denken aan Chatman, die supersnelle man waarmee je kon kletsen op msn.

Elle vraagt je gelijk de hemd van het lijf over je relatie, de reden van de break-up en je gevoel daarbij. Zodra ze genoeg informatie heeft kun je beginnen met de sessies. Je hoeft je overigens niet te schamen in het bijzijn van Elle. Je ex stalken op Instagram vind ze ‘totally normal’, waarna ze rustig uitlegt dat je niet gek bent en dit gevoel vanzelf zal overgaan.

Elke dag staan er speciale audio-trainingen voor je klaar waarin je leert om je leven weer op te pakken. Ook is er een dagboekfunctie, waardoor je precies kunt bijhouden hoe je gevoel is verbeterd sinds het moment van de break-up. En is er een forum waar je kunt praten met lotgenoten die ook zojuist zijn gedumpt. Daar vind je ook artikelen met tips en Q&A’s met mensen die er weer helemaal bovenop zijn gekomen.

MendMend

De eerste week kun je Mend gratis uit proberen. Daarna probeert die barmhartige Elle centen te verdienen aan je verdriet. Door middel van een abonnement betaal je elke maand tien euro om gelukkig te worden. Het is een typisch voorbeeld van de wereld waarin wij, millennials, leven. Drink je te weinig water? Download een app. Vergeet je de pil elke dag? App. Wil je mediteren? App. Wil je minder gebruik maken van apps? App. Maar goed, het is allemaal wel verrekte handig. Dus ook Mend is best wel het proberen waard.