Unsplash

Daten is nog nooit zo ingewikkeld geweest: laten we stoppen assholes te zijn

Het vinden van een geschikte partner is nog nooit zo moeilijk geweest. Niemand belt meer. Er wordt alleen geappt of ‘gesnapt’. Niemand vraagt je meer op een date. Je gaat gewoon chillen. En als je dan hebt gechilld, mag je vooral niet als eerste het contact opzoeken want dat schrikt af. Dit is de datingscene waar we nu in zitten en ik moet zeggen: ‘ABC ik kap ermee’.

Ik ben nu zo’n drie jaar aan het daten en het verbaast me dat ik nog niet ben opgenomen in het gesticht. Alles is zo gecompliceerd. Als je in de jaren ’00 een sms’je kreeg van je crush, kon je met een gerust hart trouwplannen maken. Je ging immers geen ‘btg’ (beltegoed) verspillen aan iemand met wie je niet serieus was. Dat was zonde van je centjes.

De moderne sprookjeswereld

Helaas gaan deze zandbakregels niet meer op in 2017. Appjes kennen geen waarde. Appjes zijn easy come, easy go. Net als alle vrijgezellen in de datingscene.

We leven in een soort sprookjeswereld waar het t-woord (toekomst) en r-woord (relatie) de nieuwe monsters zijn.

De monsters moeten zo snel mogelijk worden verslagen. Het liefst door heldhaftige prinsen met goed haar en mooie Instagram feeds. En dat allemaal zodat we weer terug kunnen naar onze ‘happily ever after’: onze ware gevoelens niet communiceren, appjes niet beantwoorden en seks zonder verantwoordelijkheden. Sorry, maar laat mij dan lekker in die hoge toren chillen. Ik Netflix & chill ‘m dan liever alleen, thank you very much.

Happily never after

Het is gewoon zo krom. We kunnen het er allemaal over eens worden dat we dit sprookjesboek niet zouden voorlezen aan onze toekomstige koters. Toch blijft het boek een bestseller omdat we deze moderne norm samen in stand houden.

Daarom stel ik voor dat we met z’n allen een pact sluiten. Laten we allemaal ophouden met little assholes zijn. Wil je iemand spreken? Bel of app diegene. Vind je iemand toch niet leuk? Zeg het gewoon. Sterker nog… Ik ben as we speak een jongen aan het negeren die ik echt heel erg leuk vind, omdat ik het stom vind dat ik hem zo weinig spreek. Like, what the fuck? In mijn hoofd klinkt dit super logisch. Maar nu ik het zo terug lees, realiseer ik me hoe achterlijk dit is. Je speelt continu een spelletje met anderen, terwijl je eigenlijk alleen maar met jezelf speelt…

Dus, fuck de ongeschreven regel over ‘hij die het laatst heeft gereageerd, mag niet nogmaals het gesprek openen’. Blijf gewoon dichtbij jezelf en houd op met die eenmansspelletjes. Want anders ga je, net als Milhouse van de Simpsons, niemand vinden om mee te wippen.


Dit artikel werd al 49 keer gedeeld.