Unsplash

Van harde ballen tot spuitende ongesteldheid: jeugdige misvattingen over seksualiteit

Weet jij nog toen je voor het eerst seksuele voorlichting kreeg? Dat moment waarop ineens een hele wereld voor je open ging. Daarvoor was je nog onschuldig, denkende dat mannen en vrouwen elkaar alleen aan hoefde te kijken om kindjes te maken. Je dacht precies te weten hoe de bloemetjes en de bijtjes in elkaar zaten, maar niks bleek minder waar. Want aan seks zaten toch iets meer haken en ogen én ook het vrouwelijke en mannelijke lichaam bleken meer gaten en kieren te hebben dan gedacht. Als kind hadden we vaak misopvattingen over seks en het menselijk lichaam.

Daarom vroeg ik tien mensen naar de grootste denkfout die zij vroeger maakte rondom dit thema:

J: ”Dat als vrouwen ongesteld waren het bloed uit ze spoot als een harde straal.”

R: ”Ik dacht altijd dat vrouwen maar één gat hadden waar alles uit kwam en in ging. Ik kwam er pas heel laat achter dat het er drie zijn.”

K: ”Vroeger tekende je piemels altijd als twee harde rondjes met een slurf eronder. Ik dacht ten eerste dus dat de ballen boven de piemel zaten én dat ze hard waren. De eerste keer dat ik ballen in het echt zag bleken het zachte uitgezakte zakjes te zijn.”

B: ”Dat je kinderen kon maken door elkaar te kussen. En dat er dan tijdens het zoenen een eitje werd uitgewisseld via de mond.”

J: ”De eerste keer dat ik met mijn vriendje aan het flikflooien was dacht ik een bot in zijn piemel te voelen. Heel onschuldig vroeg ik daarna bij biologie of het klopte dat er een bot in een piemel zat. Het was immers zo hard!”

M: ”Ik dacht altijd dat je zwanger kon worden van het zwembad. Ik was zelfs bang dat mannen zich in het bad zouden aftrekken en dat de sperma dan bij mij naar binnen zou zwemmen.”

N: ”Dat vrouwen het extreem fijn vinden als mannen in hun klaarkomen. Dat ze die warme straal heel lekker zouden vinden.”

Z: ”Dat orale seks kussen betekende.”

R: ”Dat je niet zwanger kon worden als je de piemel eruit trok voordat de man klaarkomt.”

H: ”Dat je kinderen kon maken door gewoon naakt op elkaar te liggen en te bewegen.”

Little did we know ..