Instagram/kevjamwal0

Kevin (28) trouwt het meisje dat hem 10 jaar geleden stopte zelfmoord te plegen

Op 18-jarige leeftijd werd de Amerikaanse Kevin depressief. “Het voelt nu als dom middelbare school gedoe, maar toen was het alsof mijn wereld in stortte.” Hij schreef een briefje en ging naar de plek waar hij zijn leven wilde eindigen. Maar net op het moment dat hij daadwerkelijk zelfmoord wilde plegen, ging zijn telefoon over. Hij kon niet doodgaan zonder te weten wie hem precies op dat moment wilde bellen. Het was Blake. Een meisje dat hij op zijn dertiende had ontmoet en al een jaar niet had gesproken. Ze zei: “Ik had gewoon het gevoel dat ik je nu moest bellen.”

“Als ze vijf tot tien seconden later was geweest, was ik er nu niet om dit verhaal te vertellen”, zegt Kevin. “Ik ontmoette haar toen ik dertien was op een zomerkamp. Op een dag kwam het mooiste meisje dat ik ooit had gezien naar me toe en zei “zwart staat je goed”. Geen idee waarom. We praatten en werden vrienden, maar omdat we allebei in een andere staat woonden, verloren we contact.” Volgens Kevin ging er op de een of andere manier geen dag voorbij dat hij niet aan haar dacht. “Zelfs nu weet ik nog niet waarom dat eigenlijk was.”

“Doe het niet!”

“We hadden een jaar niet gesproken en op dat moment moest ze me gewoon bellen”, vertelt hij over het moment dat hij Blake’s stem aan de telefoon hoorde. “Daarom vertelde ik haar wat ik op het punt stond te gaan doen. Ze zei letterlijk: “Wat? Doe het niet” en liet mij haar beloven dat ik haar de volgende dag zou bellen.”

Die avond begon ik de woorden op te schrijven waar ik haar tien jaar later mee ten huwelijk zou vragen.

Lees ook: We moeten meer praten over zelfmoord

Beter dan The Notebook

Kevin is inmiddels 28 jaar oud, werkt bij een bedrijf dat medicijnen produceert op het gebied van depressie, diabetes en hart- en vaatziekten en is gelukkig getrouwd met het allermooiste meisje van het zomerkamp vijftien jaar geleden.

Dit is sowieso mijn nieuwe favoriete liefdesverhaal – kan iemand hier een film van maken waardoor ik mijn oogbollen eruit kan janken? Maar vooral omdat Kevins verhaal bewijst dat hoe uitzichtloos een situatie ook lijkt, het leven altijd beter wordt. Het bewijst dat zelfmoord nooit de oplossing is en dat er altijd mensen zijn die om je geven.

Foto: Instagram/kevjamwal0Foto: Instagram/kevjamwal0


Dit artikel werd al 88 keer gedeeld.