Stocksnap

Zijn ‘officiële’ relaties niet meer van deze tijd?

Een paar weken geleden heb ik het uitgemaakt met mijn vriend. Althans, ik zeg wel ‘vriend’ maar als je het aan hem zou vragen, was het geen officiële relatie. We waren slechts aan het daten. Ik had de sleutels van zijn huis, de ‘ik hou van je’s’ en titel liefde van mijn leven al bemachtigd. Maar… het was vooral geen relatie. Wat me deed afvragen: is een officiële relatie te hoog gegrepen, in een stad als Amsterdam met zijn oneindige mogelijkheden?

Friends with Benefits Pluspakket

In een poging om mijn rampzalige liefdesleven te vergeten, ging ik wat drinken met mijn goede vriend R. Hij speelde voor het andere team en stond garant voor de gekste verhalen. Tien minuten in zijn betoog realiseerde ik dat hij de gay versie van mijn leven had geleid. Alleen dan met een shitload aan anale seks.

Lees ook: Daten is nog nooit zo ingewikkeld geweest: laten we stoppen assholes te zijn

Hij had ook iemand ontmoet die voldeed aan alle eisen die hij als klein meisje had opgeschreven en onder zijn kussen had gelegd. Hopend dat wonderen de wereld nog niet uit waren. Om vervolgens te horen dat mr. Right ‘niet klaar was voor een relatie’. Maar hij was er oké mee en had er zelfs een naam voor bedacht: het Friends with Benefits Pluspakket.

Een soort placebo-abonnement dat singles afsluiten waardoor het lijkt alsof ze een relatie krijgen, zonder echt iets van commitment te ontvangen.

Schiet mij dan maar lek. Asjeblieft, zeg. Hoe treurig is het als dit het hoogst haalbare is in een intieme relatie? Dat je moet settelen voor placebo. Dat er aan het einde van de regenboog geen pot met goud is, maar één met gouden chocolademunten.

Lees ook: Waarom vrouwen ‘crazy’ worden tijdens het daten

Soulbuddy

Er zijn zat leuke mannen in Amsterdam, dat weet ik. Ik kan er zo een stuk of vijf aanwijzen die geen seconde zouden twijfelen om een serieuze relatie met mij aan te gaan. En toch laat ik die dan schieten omdat ze – voor mij – vervangbaar zijn. Vreselijke term, ik weet het. Maar dat is het wel. Het is niet je soulbuddy. Het is niet je maatje.

En als het niet je beste vriend is, waarom zou je iemand dan zoveel podiumtijd in jouw leven gunnen?

Noem me een hopeloze romanticus, maar ik blijf geloven dat echte relaties niet outdated zijn. Soms is het een kwestie van hele slechte timing. Het voelt dan persoonlijk, maar dat is het niet. De ander kan dan niet zijn wat jij wil dat hij/zij is, omdat ze zelf niet happy zijn met zichzelf. En dat is oké. We zijn daar allemaal wel een keertje geweest. Maar als je eenmaal weet hoeveel jouw tijd en liefde waard is, moet je nooit met minder genoegen nemen. Behalve die ene keer per maand, dan komen die chocolademunten voor vrouwen wel goed uit.


Dit artikel werd al 100 keer gedeeld.