Pexels

Ik vroeg aan mijn vrienden hoe zij een perfect persoon voor zich zien

Ik loop mijzelf redelijk vaak compléét voorbij. Het fenomeen ‘wees gewoon jezelf’ is dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Om precies die reden heb ik iedere dag een nieuwe identiteitscrisis. ‘Wie ben ik, wat wil ik en wat doe ik?’ zijn vragen die continu door mijn hoofd zweven. Om uit dit ingewikkelde gat te komen, vroeg ik mijn kennissen hoe zij een perfect persoon voor zich zien. Misschien niet zo’n goede move – want de antwoorden waren schrikbarend.

Ik viel nog net niet achterover

Ik stelde de vraag: ‘hoe zie jij een perfect persoon voor je?’ en hoopte op een simpel antwoord. Stiekem omdat ik mijzelf zodanig kon aanpassen of dat ik erachter zou komen dat ik eigenlijk gewoon al helemaal perfect ben. Helaas was de waarheid het tegenovergestelde. Om even een beeld te schetsen van hoe een perfect persoon zou moeten zijn en welke capaciteiten en bezittingen je als mens zou moeten beschikken:

Perfect persoon #1

“Deze persoon heeft om te beginnen een goed lichaam. Een strakke buik, maar niet te dun – ze moet wel heupen hebben. Ze heeft mooi lang haar, waar ze altijd wat mee kan. Ze heeft ook een mooi gezicht, en daarmee sprekende ogen, een mooie egale huid en vooral belangrijk: een oprechte lach. Verder bezit ze een goede kledingsmaak. Het is daarbij heel belangrijk dat ze een warm en vriendelijk hart heeft. Ze is open en vriendelijk naar anderen.”

Perfect persoon #2

“Dit is een eerlijk, oprecht, zorgzaam, verantwoordelijk en duidelijk persoon. Deze persoon is niet achterbaks of roddelachtig. Het is belangrijk dat deze persoon hard werkt, vrolijk en vriendelijk is.”

Lees ook: Helemaal jezelf zijn zorgt volgens deze professor voor een beter leven

Perfect persoon #3

“Een perfect persoon is iemand met veel ambitie, een drukke maar leuke baan waar zij veel plezier en voldoening uithaalt. Deze persoon heeft een juiste werk en privé balans. Een perfect persoon heeft oog en aandacht voor anderen maar tegelijkertijd ook voor zichzelf. Een perfect persoon draagt wat bij aan de wereld, is oprecht en eerlijk en omringt zich met leuke mensen, dingen en activiteiten. Een perfect persoon is vooral happy en positief.”

Perfect persoon #4

“Een perfect persoon is iemand die precies weet wat ze wil. Deze persoon gaat ervoor en blijft te allen tijde optimistisch, al gaat er wat mis. Een perfect persoon doet wat ze leuk vindt, zorgt goed voor zichzelf en voor de mensen om wie ze geeft. Deze persoon ziet er eigenlijk altijd goed uit en blijft anderen inspireren.”

Perfect persoon #5

“Deze persoon heeft een groot huis, een goede baan en een leuke (maar vooral ook knappe) partner. Deze persoon heeft veel vrienden en doet naast het werk nog genoeg leuke dingen. Het is belangrijk dat deze persoon leuke kleding draagt en er goed uitziet.”

Foto: PexelsFoto: Pexels

Hier kun je niet aan voldoen

Eigenlijk blijkt maar dat we zo veeleisend zijn, dat één perfect persoon schetsen eigenlijk onmogelijk is. Wat mensen als een ideaalbeeld zien is zodanig uiteenlopend dat je er nooit aan zal kunnen voldoen. Aan één persoon is eigenlijk al een onmogelijke taak. We zouden dus kunnen stellen dat een perfect persoon helemaal niet bestaat.

Maar mijn allerliefste vrienden, eigenlijk hóópte ik maar op één antwoord:

Een perfect persoon is iemand die zichzelf kan zijn.


Dit artikel werd al 24 keer gedeeld.