Facebook/Human Library Organization

Human Library: een menselijke bibliotheek om je filterbubbel te doorbreken

Internetdiensten zoals Facebook en Google passen zich aan naar onze smaak en voorkeuren. Dat kun je chill vinden (je vindt wat je zoekt), maar het heeft ook een keerzijde: je krijgt eenzijdige selectie van nieuws te zien. Hierdoor wordt ons wereldbeeld niet vergroot en is het bijna onmogelijk om van perspectief te veranderen. Zeker met de verkiezingen in het vooruitzicht (15 maart 2017) is het belangrijk deze filterbubbel te doorbreken.

Daarom organiseren wij zondag 5 maart een Human Library. Dit is een bibliotheek waar je mensen kunt ‘lenen’ ipv boeken. Het gaat hierbij om jongeren die te maken hebben met bepaalde vooroordelen door hun uiterlijk, ervaring of mening. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat begrip en worden vooroordelen doorbroken.

Don’t judge a book by it’s cover.

Tijdens de Human Library kun je een ‘boek’ uitkiezen met een verhaal waar je vragen of vooroordelen over hebt. Het boek zal kort zijn/haar verhaal vertellen, waarna jij vragen mag stellen. Kom je ook? Het is gratis, dus zet je alvast op aanwezig op het Facebookevent! De Human Books zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Wie, wat, waar?
Datum: 5 maart 2017
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Huis van de Wijk, Hygiëaplein 9, Amsterdam

De Human Library Organization is in Denemarken opgericht en sindsdien al in 82 andere landen georganiseerd. Lees er hier meer over. Wil jij je verhaal ook met anderen delen, stuur dan een mailtje naar redactie@ondertussen.nl.


Dit artikel werd al 52 keer gedeeld.