Marco Buddingh

Extra prijs voor Jonge 100 die anders durven zijn: Different is Better-award

Half januari 2019 is het zover. Dan weten we welke jongeren er met een Jonge 100-award naar huis gaan in de categorieën uit Work, Idols, Body, World en Mind. Alle winnaars in alle categorieën krijgen naast de award ook een Lenovo Yogabook C930. En dan zijn we er nog niet. Er valt namelijk nóg een extra prijs te winnen, dankzij hoofdsponsor Lenovo, ofwel: de Different is Better-award.

Met deze Different is Better-award wil de organisatie jongeren aanmoedigen die anders durven zijn en anderen inspireren om niet het geijkte pad te volgen. Ze vallen op doordat ze naar vooruitgang streven en niet ophouden tot de wereld een stukje beter is. Maar aan wat voor jongeren moet je dan denken? Om je daar een beter beeld bij te geven, een aantal winnaars van vorige edities op een rij:

Costas Vermeer

Vorig jaar, 2017 dus, ging de Lenovo-award naar Costas Vermeer. Hij richtte samen met vrienden de Gay Straight Aliance (gsa) op: een groep die opkomt voor iedereen op school, of je nou homo, hetero, lesbisch, bi of transgender bent. Zijn boodschap is dat het geen verschil maakt of je homo of hetero of anders bent, maar dat je elkaar goed moet behandelen.

Weten wie er kans maken op een Jonge 100? Je vindt ze hier!

Annegien Schilling

Twee jaar geleden koos hoofdsponsor Lenovo ook iemand uit de Jonge 100, die zij in het bijzonder bewonderden in het volgen van zijn/haar eigen, unieke weg. Dat jaar was Annegien Schilling de gelukkige winnares! Zij ontving de Lenovo-award en een Lenovo Motorola Moto Z..

Ben je benieuwd wie er gaat winnen, dat hoor je 13 januari! Je kan nog stemmen op de andere categorieën. Stem nu!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.

Dit artikel werd al 448 keer gedeeld.