Stocksnap

Dankzij deze 8 tips bespaar jij tientallen euro’s op vakantie

Ga je binnenkort op vakantie, maar is het je niet gelukt om van te voren nog wat extra’s te sparen? Van te veel op je geld moeten letten wordt niemand vrolijk, en op vakantie wil je hier natuurlijk het liefst helemaal niet over nadenken. Geen paniek! Want het hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips heb je de vakantie van je leven, maar kom je niet blut thuis.

Lees ook: Aan deze 5 dingen moet je denken als je met vrienden op vakantie gaat

Bepaal het budget

Het is heel handig om van te voren af te spreken hoeveel jullie per dag ongeveer uit willen geven. Door een budget vast te stellen, weet je van te voren al wat je kwijt zult zijn. Zo loop je niet het risico de laatste dagen binnen te moeten blijven omdat je geen geld meer hebt. Als je met vrienden op vakantie bent, is het zelfs verstandig om een pot te maken van het geld. Dan is er niemand die per ongeluk veel meer betaalt dan de ander.

Pin het bedrag in één keer

Vaak betaal je in het buitenland een vast bedrag per keer dat je pint, dus is het handiger om een paar keer een groot bedrag uit de muur te trekken. Als je van te voren toch al een budget hebt ingesteld, weet je precies hoeveel je wilt pinnen. Let er wel op dat je dit goed wegstopt in een kluisje in je (hotel)kamer. 😉

Gebruik Wie Betaalt Wat

Mochten jij en je vrienden liever niet voor een gezamenlijke pot gaan, gebruik dan Wie Betaalt Wat. Zo heb je aan het einde van de vakantie een duidelijk overzicht van wie wat allemaal heeft betaald en kunnen jullie dit verrekenen.

Kook zelf

Het is natuurlijk heerlijk om uit eten te gaan, maar daar ben je ook behoorlijk wat geld aan kwijt als je dit elke dag doet. Doe daarom boodschappen en kook gewoon zelf!

Brunch of lunch thuis

Ben je iemand die liever niet in de keuken staat op vakantie? Geen probleem, want je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om ’s avonds wél buiten de deur te eten, maar in de ochtend of middag zelf iets klaar te maken. Een broodje of bakje yoghurt is tenslotte zo gemaakt, en dat smaakt echt niet slechter dan in een restaurant.

Zelf eropuit gaan

Als je in een hotel of appartementencomplex zit, worden er vaak genoeg excursies of leuke uitjes aangeboden. Let er wel op dat zo’n georganiseerde excursie of tour vaak een stuk duurder is. Je kunt er natuurlijk ook gewoon zelf op uit gaan! Er zijn waarschijnlijk wel ergens fietsen te huur voor een mooi prijsje, zodat jij op eigen houtje de stad kunt ontdekken.

Openbaar vervoer

Wat ook een hoop geld scheelt, is het reizen binnen de stad waar je bent. Dan is het natuurlijk handig om van te voren te bedenken waar je heen wilt en wat je wilt doen, zodat je hier in de buurt een appartement of hotel kunt huren. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je wel eens ergens anders heen wilt dan de plek waar je zit. Dit kun je natuurlijk ook op de fiets doen, maar als je wat verder wilt, kun je ook het openbaar vervoer gebruiken. Het is een stuk goedkoper dan een taxi of zelf een auto huren, en je kunt zo evengoed ver komen!

Lees ook: Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Zo krijg jij je geld terug

Koop een luchtbed

Lig jij het liefst elke dag op zo’n heerlijk strandbedje? Doe het eens anders: koop een luchtbedje voor in het water, gooi je handdoek erover en voilà! Je kunt heerlijk op het strand liggen, en het is een stuk goedkoper dan elke dag een bedje huren. Ben je een echt luxepaardje? Kijk dan eerst even welk strand de goedkoopste strandbedjes verhuurt voordat je bij de eerste en de beste bedjes neerploft.


Dit artikel werd al 92 keer gedeeld.