Unsplash

We moeten eens praten over poepen op werk

Iedereen poept. Dat weten we. Bovendien poepen de meeste mensen tussen de drie en 21 keer per week. En dan zitten ze ook nog eens ruim 40 uur per week op werk. Nou, dan kun je van één ding wel uitgaan: de meeste mensen doen deze business ook op werk. Hartstikke normaal dus, en toch komen er veel zenuwen bij kijken. Maar het is best een mooi, namelijk een écht momentje voor jezelf. Laten we er eens over praten, want ik gun het ook jou om hier oprecht van te genieten.

Weet je, ergens snap ik de angst wel. Je kent iedereen, ze ruiken je, horen je misschien wel (ik weet niet hoe heftig je wc-activiteit is), en zullen absoluut niet vergeten als jij een keer je boekje te buiten gaat. Maar het kan nog erger. Wat als de wc-papier op is? Wat als ze de lamp ineens uit doen terwijl jij nog relaxend aan het laxeren bent? De risico’s zijn groot. Maar, mijn lieve lezers, de voordelen zijn nog veel groter.

Mini-vakantie

Je mag best een beetje trots zijn op het feit dat jij wel de bruine trui durft te breien op het kantoor. Samen met je mede-poepers mag je opstaan en zeggen: “Ja, ik doe het.” Want jij durft wel die mini-vakantie te nemen op je werk. Jij durft wel die gezonde pauze te nemen en te zorgen voor je darmflora en dus je lichaam.

Je zult merken dat wanneer je trots de wc uit komt lopen, niemand je ook meer raar aan kijkt. Niemand zegt: “IS DIE KNUL NOU NET GAAN POEPEN!?” Iedereen zegt: “Daar is iemand die lekker in zijn vel zit.” e bent een echte trendsetter. En binnen de kortste keren doet iedereen het op kantoor, en dan is het al helemaal niet meer vreemd.

Nog nooit had gezond zijn zo’n onbedoeld groot voordeel. Bedenk je eens heel even hoe mooi dat is: terwijl jij ontspannen aan het drukken bent, tikt de meter door. Wees ook vooral niet bang om, terwijl je op de wc zit, eens een keertje uit te rekenen hoeveel je verdient in dat kleine kamertje. Spendeer gerust een minuutje of 30 op de porseleinen troon per dag. Het motiveert je alleen maar om gezonder met je darmflora om te gaan. Durft iemand te vragen waarom je zo vaak weg bent? Zeg gewoon dat je aan het poepen bent. Wedden dat niemand durft daar iets van durft te zeggen.

Ik heb inmiddels m’n poep-schema zo gekregen dat ik dagelijks tussen 10 en 11 wel een keer moet: op werk dus. Je zou maar de hele dag daadwerkelijk moeten werken. Ik moet er niet aan denken. Je moet ook voor jezelf zorgen. Je drinkt wel fancy thee, eet gezonde salades, en gaat naar de sportschool. Dan is je onderstel gezond houden ook een kleine opgave!

Ik raad het iedereen aan. Poepen op werk is een van de mooiste dingen in het leven. Iedereen mag en moet er van genieten. Ook jij. Dus de volgende keer dat je de druk voelt, doe het. Adem diep in, en doe het gewoon. Je zult als een ander mens de deur uitkomen.

Klaar om een poging te wagen? Vergeet dan vooral de etiquette niet!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.