Unsplash

Waarom stain-free clothing de beste uitvinding ooit is

Er is een nieuwe hype in town: stain-free clothing. Oftewel: kleding waar je onmogelijk vlekken in kunt maken. Onmogelijk? Jazeker. De kleding is namelijk zo gemaakt dat er geen vloeistof in de stof kan doordringen. En dat is een geschenk uit de hemel voor mensen die veel zweten of, zoals ik, hartstikke onhandig zijn.

Een tijdje geleden stond ik de Macarena te dansen op een bruiloft toen ik per ongeluk de moeder van de bruid aanstootte. Zoals je al kan raden ging dit niet heel subtiel en gooide ik een heel glas rode wijn over haar nieuwe bruiloftsjurk heen. Dit ongemakkelijke moment werd voortgezet in het damestoilet waar ik een uur lang verontschuldigend de jurk in kwestie schoon heb staan maken. Op dat moment had ik graag gewild dat iedereen stain-free jurkjes droeg…

Handy as fuck

Deze hype is eigenlijk iets waarvan ik niet wist dat ik het nodig had, maar nu het bestaat erg blij mee ben. Het zou mij naast gênante momenten omdat ik knoei op anderen, ook veel wasbeurten schelen. Als je nooit meer knoeit én niet zweet in kleding, dan was je het eigenlijk alleen nog maar even voor de show.

Op social media zwerven er talloze filmpjes rond waarop mensen de kleding demonstreren. Van water en cola tot Tabasco en ketchup: alles loopt van de kleding af. Er bestaan zelfs zwembroeken die water afstotend zijn. Hierdoor hoef je nooit meer met een plakkende natte zwembroek terug het strand op. Daarnaast is het ook handig voor de heethoofden onder ons. Het shirt zorgt er namelijk voor dat je geen zweetvlekken krijgt én dat de vieze geur niet in de stof gaat zitten. Je zou bijna denken dat ik betaal krijg om dit te schrijven. Maar nee, ik wilde deze ontdekking gewoon even met jullie delen.

Shut up and take my money

Ik ben natuurlijk het internet gaan afspeuren voor een webshop waar ik deze pareltjes kon kopen. Op Amazon zijn de shirtjes te verkrijgen vanaf 50 dollar. In principe een prikkie als je denkt aan alle extra dingen die het shirt geeft. Maar gezien het feit dat ik normaal voor een simpel wit shirtje niet meer dan 15 euro betaal, is het best veel. Maar goed, dan heb je natuurlijk ook wat: geen vlekken, geen zweetlucht én je bespaart wasmiddel.

Eigenlijk is de conclusie van dit artikel dat ik helemaal overtuigd ben, maar te skeer ben om dit product te kopen. Maar, als jullie nou gewoon even deze t-shirts kopen is het probleem opgelost. Dan kan ik lekker dansen en ongegeneerd tegen iedereen aanbotsen zonder vlekken te maken. Iedereen blij! Toch…;-)