Deze sporten zijn leuk én goed om te doen tijdens je vakantie

Sport jij graag op vakantie of ben je liever lui dan moe? Ik vind het heerlijk om de omgeving al hardlopend te verkennen. In het krachthonk duiken kan ik thuis ook, daarom doe ik op vakantie liever sporten die je juist alleen dan doet. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben om te zorgen dat je niet al te veel kilootjes meebrengt vanaf je vakantiebestemming? Een paar typische vakantiesporten op een rijtje:

Beachvolleybal

Je neemt een volleybal en verplaatst die van een zaal naar het strand: beachvolleybal it is! Zo’n heerlijke sport om op vakantie te doen met een groep vrienden. Je kunt het al spelen met z’n viertjes, in teams van twee, maar ook prima met z’n zessen of achten. Bonuspunten voor dat heerlijke kleurtje dat je oploopt van sporten vlakbij de zee!

Badminton

Eén van mijn persoonlijke favorieten is badminton. Al speelde ik het vroeger ook regelmatig met mijn moeder voor op de straat, op vakantie is het veel leuker! Vooral om een wedstrijdje aan te gaan: samen die shuttle zo lang mogelijk hoog houden en dan je record proberen te verbreken. Zo uit m’n hoofd was het record van mijn moeder en mij járen geleden 246? Correct me if I’m wrong, mom. Je moet soms echt de raarste capriolen uithalen en keihard rennen om op tijd te zijn, maar zo werk je dus ook echt aan je conditie! Tip: neem wel genoeg shuttles mee, want er belanden er ongetwijfeld een paar in de bomen.

Tafeltennis

We blijven nog even meppen, want ook tafeltennis vind ik zo’n typische vakantiesport. Op vrijwel elke camping staat wel een tafel en ook batjes en een balletje zijn meestal wel ergens te vinden. Ga je er helemaal voor, dan kun je jezelf behoorlijk stuk rennen rond zo’n tafeltennistafel. Wie heeft er geen goede herinneringen aan rond-de-tafel?

Duiken of snorkelen

Wat ik heel graag doe op vakantie is snorkelen. Als ik in een ander land ben, wil ik niet alleen de wereld boven, maar ook onder water ontdekken! Snorkelen is daar natuurlijk ideaal voor, al lijkt duiken me nog veel fantastischer. Dat ik mijn duikbrevet ooit haal, sluit ik dan ook niet uit! Op tropische vakantiebestemmingen vliegen de duik- en snorkeltrips je natuurlijk om de oren, maar als je zelf een snorkelmasker meeneemt kun je ook prima een mooi privéplekje opzoeken waar je helemaal gratis en in alle rust kunt genieten van de onderwaterwereld.

Kanoën

Aan de andere kant van het water valt natuurlijk ook van alles te beleven, vanuit een kano bijvoorbeeld. Hierbij train je in plaats van je benen dan weer je armen, zeker als je op vakantie een uitdagend parcours uitzoekt. Dan wordt het niet alleen zwaar, maar stiekem ook best wel spannend!

Suppen

Een relatief nieuwe sport in dit rijtje is suppen. Dit Stand Up Paddling is over komen waaien vanuit Hawaï: nou, dan weet je het wel! Je staat op een grote surfplank en beweegt jezelf met een lange peddel voort in het water. Een soort van staand kanoën dus. Maar dan een stuk zwaarder! Omdat je jezelf continu in balans moet houden op die plank train je namelijk niet alleen je armen, maar ook je buik, billen en benen.  Na een paar SUPsessies op vakantie kom je dus misschien wel extra gespierd weer thuis!

Weet jij al welke sport jij dit jaar op vakantie gaat doen?

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.