Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Meatless Monday: rucola stamppot met geitenkaas, honing en walnoten

Onlangs riep vleesliefhebber Tessa iedereen op: stel één vleesvrije dag per week in. En omdat we er echt niet meer omheen kunnen, starten wij een revolutie voor de Meatless Monday. Eén dag per week vleesvrij eten, voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Om jou (en onszelf) daarbij te helpen, delen we elke maandag een lekker, goedkoop en bovenal vegetarisch recept.

Aangezien wij zelf geen foodbloggers zijn, doen we een beroep op degenen die dat wel zijn. Deze week mogen we een recept van Leonie delen. Op gewoonwateenstudentjesavondseet.nl blogt ze over écht makkelijk en lekker koken. Ook bracht ze twee kookboeken in dezelfde thema’s uit: Gewoon wat een studentje ’s avonds eet & Gewoon wat een studentje nog meer eet. Ze doet al drie à vier jaar mee aan Meatless Monday, dus er staan meer dan genoeg vega recepten op haar blog! Wij kozen een lekker winters maaltje:

Rucola stamppot, voor één persoon

Ingrediënten:

  • 1 rond stuk geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 6 walnoten
  • Aardappelpuree uit een zakje (of zelfgemaakt natuurlijk)
  • Handje rucola (of spinazie)

How to:

Leg het stuk geitenkaas in een ovenschaal en schenk de honing erover. Leg de walnoten erop en zet het even in de oven. Ik denk 10 minuten op 180C, maar je moet er zelf even opletten dat de geitenkaas zachtachtig wordt en je walnoten niet zwart. Dan is het klaar.

Maak aardappelpuree door kokend water aan het zakje aanmaakaardappelpuree toe te voegen en schep er wat rucola door zodat het een stamppot wordt. Schep op een bord en leg de geitenkaas met honing en walnoten er bovenop. Giet de honing die in de ovenschaal uitgelopen is eroverheen. Eet smakelijk!