De hippe vegetariër

Meatless Monday: glutenvrije pasta met rode biet, geitenkaas en rucola

Maandag = Meatless Monday. Elke maandag delen we een lekker, gemakkelijk, goedkoop én vegetarisch recept. Eén dag per week vegetarisch eten scheelt namelijk al een heleboel voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. We schakelen hier de hulp van verschillende foodbloggers voor in, en deze week is dat Isabel van de website dehippevegetariër.nl.

De Hippe Vegetariër is een dagelijks foodblog & lifestyle boek voor bewuste levensgenieters die dol zijn op eten. Hier vind je inspiratie over gezond en lekker eten, zowel thuis als uit. Voor vegetariërs, flexitariërs en iedereen die houdt van groente. Deze week het recept van een simpele, maar heerlijke pasta.

Lees ook: Ik houd van vlees en toch zeg ik: stel één vleesvrije dag per week in

Glutenvrije pasta met rode biet, geitenkaas en rucola, voor 2 personen

  • 200 gram glutenvrije fusillione
  • 400 gram gekookte rode biet, geraspt
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram rucola
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels walnootolie

Foto: De hippe vegetarierFoto: De hippe vegetarier

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Leg de walnoten op een bakplaat en rooster in de oven in 8-10 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen. Giet de pasta zodra hij ‘al dente’ is af en gooi terug in de pan. Voeg 2 eetlepels walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.

Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer erdoorheen en doe de deksel op de pan zodat de geitenkaas kan smelten. Verdeel een bedje rucola over de borden en sprenkel daar de overige walnootolie over. Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pan met pasta en roer goed door. Verdeel de pasta met bietjes over de rucola. Garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.

Eet smakelijk!