Unsplash

It’s back: de revival van de heuptas

Wie een beetje in de modebladen speurt heeft de must-have van dit seizoen vast al gespot: de heuptas. Het suffe tasje dat alleen nog werd gedragen door bejaarden is hotter dan hot. Van Bella Hadid tot Rihanna: je hoort er niet meer bij zónder. Want hoe je het ook went of keert: het is best een handig ding. Lekker wandelen met je handen vrij en je bezittingen veilig dicht tegen je aan.

Waar ik twee jaar geleden mijn vader nog uitlachte omdat hij wilde dat ik een heuptas droeg tijdens een reis naar Amerika, ben ik inmiddels ook gezwicht. Hij had gelijk. En hoewel ik hem vorig jaar alleen nog tevoorschijn durfde te halen op Lowlands, mag hij inmiddels ook ongegeneerd gedragen worden op straat. Handig als je tijdens het winkelen door de rekken wil struinen en perfect als je wild wil dansen. En niet geheel onbelangrijk: geen zakkenroller die jou nog durft te beroven.

Bella en Leonardo

In Hollywood is de heuptas al een aantal jaar trendy. Maar zoals het vaak gaat met trends heeft het nu pas ons kikkerlandje bereikt. En een trend zou een trend niet zijn als de tasjes niet in alle soorten en maten te verkrijgen waren. Want hoewel je opa wellicht er nog eentje van Kipling draagt, hebben inmiddels alle modehuizen een variant uitgebracht. Zo heeft Bella Hadid er eentje van Alexander Wang en draagt Kourtney Kardashian er een van Chanel. Zelfs klimaatfanaat Leonardo Di Caprio is fan. Althans, van de heuptas. Niet van de heuptas van een duur merk.

How to wear

Maar wie denkt dat de heuptas enkel en alleen op de heupen gedragen kan worden heeft het mis. Hoewel het niet goed is voor de functionaliteit van de tas, kun je hem ook over je schouders dragen of als cross-body bag. Het is als vrouw een beetje proppen tussen je borsten, maar dan ben je wel hip. En ook als je een wespentaille zoals Kim K ambieert ben je bij de heuptas aan het goede adres. Hij is ook draagbaar om je taille als een soort waist-trainer.

Het is duidelijk dat je met een heuptas, fanny pack of bum bag alle kanten mee uit kan. Duur óf gewoon een goedkoop plastic zakje. En daar wordt niet alleen mijn vader blij van, maar stiekem ik ook wel.