Unsplash

Is kippensoep echt het magische middel tegen de griep?

Als je vroeger ziek was – en dan bedoel ik echt ziek met koorts, niet schoolziek – kreeg jij waarschijnlijk ook een kippensoep van je moeder (of vader). Gek genoeg heb ik nooit begrepen wat een kippensoep nu te maken heeft met het herstellen van een griepje. Maar als ik internet af struin naar de wondermiddelen tegen griep, komt kippensoep toch altijd weer naar boven. Het lijkt een soort magische werking te hebben. Hoe zit dat eigenlijk precies?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kippensoep écht een soort magische werking heeft. Want door het drinken hiervan, wordt je neusverstopping minder. Door de kippensoep komt het als het ware allemaal wat losser komt, waardoor je er ook sneller beter wordt.

Hoe zit dit eigenlijk?

Het is dan natuurlijk de vraag hoe dit precies zit, maar eigenlijk is het heel simpel. Als je je niet lekker voelt, ziekig bent of een flinke griep onder de leden hebt, dan is het in de meeste gevallen het beste om gewoon iets te eten wat je op dat moment kunt handelen. Ik kan me voorstellen dat wanneer je kotsmisselijk op de bank ligt, je niet nog een hele McDonald’s maaltijd weg wilt – of kunt -weg werken.

Lees ook: Wat is de ziekte van Pfeiffer en stellen mensen zich niet gewoon aan?

Als je ziek bent, heb je in de meeste gevallen helemaal geen zin om iets te eten. Maar op dit soort momenten is het toch verstandig om naar de wijze lessen van je moeder te luisteren: je lichaam heeft het eten namelijk toch echt nodig om weer beter te worden. Door iets te eten, krijgt je lichaam weer meer energie, waardoor het dus ook sneller kan herstellen.

Blijf vooral eten

Met andere woorden: of het nu kippensoep is of niet, als je iets onder de leden hebt, is het vooral belangrijk om te blijven eten. Zorg ervoor dat je lichaam de voedingsstoffen binnenkrijgt dat het nodig heeft om te kunnen herstellen van die griep (of die vreselijke kater). Mocht je niks naar binnen kunnen krijgen en liever geen kip willen eten? Dan is bouillon ook een goede optie. Het is licht, voedzaam en geeft je lichaam weer een flinke boost om te kunnen herstellen.

Wat je ook doet tijdens deze druilerige dagen dat je alleen maar op de bank kunt hangen of in bed ligt met een teiltje naast je, probeer vooral iets te eten. Niemand geniet van zieke dagen en je wilt je waarschijnlijk zo snel mogelijk weer beter voelen. Zet die pan maar op het vuur om een gezonde kippensoep of bouillon voor jezelf te maken. Of nog beter: laat het voor je maken.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.