Marco Buddingh

Even voorstellen: dit zijn de Champions van de Jonge 100 2018

Het leven van de Champions van de Jonge 100 staat in het teken van winnen. Ze hebben een doel voor ogen en wijken daar geen seconde van af. Het kost ze vaak letterlijk bloed, zweet en tranen om hun geweldige prestaties te leveren. Het zijn de jongeren die ons leren dat niets vanzelf komt, dat je moet oefenen tot je erbij neervalt en dat succes niet gebeurt als je er niet voor de volle 100 procent voor gaat. De Champions kunnen topsporters zijn, maar ook jongeren die prijzen in de wacht slepen voor andere unieke prestaties. Maak kennis met de jongeren die kans maken om te winnen in deze categorie.

Elke Lale van Achterberg (18)

Elke is model en schermster met een beenprothese. Ze werd in 2018 wereldkampioen op de Paralympische Spelen floret tot en met 17 jaar. Op degen won ze op hetzelfde WK zilver. In 2017 won ze de 7Days titel Jongere van het Jaar.

Suzanne Schulting (21)

Suzanne is Nederlands langebaanschaatsster en shorttrackster, scoorde de titel van eerste Nederlandse goudenmedaillewinnaar in het shorttrack. Die behaalde ze tijdens de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea, waar ze een gouden medaille op de 1000 meter won. Ze werd benoemd tot Beste vrouwelijke shorttracker tijdens het Ard Schenk Awards Gala 2018.

Michaela DePrince (23)

Michaela danst sinds 2013 bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Ze groeide op tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone, waarin ze beide ouders verloor. Op driejarige leeftijd kwam ze in een weeshuis. Een jaar later werd ze geadopteerd door een Amerikaans koppel. Ze volgde de opleiding tot balletdanseres en groeide uit tot een groot talent. DePrince is naast danseres ook ambassadeur van War Child.

Klik hier om alle jongeren op de Jonge 100 te checken! 

Studententeam Delft (Project March)

Studenten van de Technische Universiteit Delft maakten een verbeterd exo-skelet voor mensen helemaal of deels verlamd zijn geraakt. Het skelet bestaat uit ‘robot benen’ en sensoren. Het systeem wordt bestuurd door een armbandje om de pols dat signalen stuurt naar de sensoren. De uitvinding bestond al, maar het team van 23 studenten verbeterde hem zodat gebruikers onder andere makkelijker trap kunnen lopen.

Nasser El Jackson (23)

Nasser werd op zijn vijftiende ontdekt en mag zichzelf inmiddels tweevoudig wereldkampioen groundmoves noemen. Met zijn voetbal skills is hij als personage te zien in de game FIFA Street en zat hij in de top-4 van Red Bull Street Style 2014. Als ambassadeur van het KNVB Straatvoetbal wil hij kinderen inspireren.

Justin van Tergouw (18)

Justin is als darter Nederlands, Europees én wereldkampioen onder de achttien jaar. Ook staat hij bovenaan op de wereldranglijst in deze leeftijdscategorie. Hij leeft als een ware profsporter: traint anderhalf uur per dag op zolder, speelt competities en vliegt samen met zijn moeder de hele wereld over voor dartwedstrijden.

Mathieu van der Poel (23)

Mathieu is veldrijder in Nederland. De zoon van de succesvolle wielrenner Adrie van der Poel vond zijn passie al op jonge leeftijd. Hij won bij de junioren alles wat er te winnen viel en sleepte naast wereldbekers ook nationale titels in de wacht. In 2018 werd hij als eerste Nederlander ooit nationaal kampioen in de drie disciplines (koers, tijdrijden en de ploegenrit).

Nyls Korstanje (19)

Nyls verbrak op zijn elfde al junior records van topzwemmer Pieter van den Hoogenband. In 2015 won hij goud en zilver op het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Georgische Tbilisi. In 2016 won hij zilver met de gemengde-estafetteploeg op de WK kortebaan. In de zomer van 2018 verhuisde hij naar de Verenigde Staten om daar (hopelijk) nóg beter te worden.

Klik hier om alle jongeren op de Jonge 100 te checken! 

Jeffrey Herlings (23)

Jeffrey werd al op zijn veertiende Nederlands, Europees én wereldkampioen motorcross in de lichte 85 cc-klasse. In de jaren die volgden sleepte de Brabander titel na de titel binnen. De professioneel stunter werd afgelopen september in Assen als eerste Nederlander ooit kampioen in de MXGP-klasse, het hoogste niveau in de motorcross.

Mitchell Warmerdam (24)

Mitchell vroeg zich af waarom hij zijn fitnessoefeningen niet direct kon terugkijken. Met dit idee besloot hij een startup te beginnen. Hij richtte het bedrijf Gymeyes op en ontwikkelde een videoanalyse-systeem voor sportscholen, waarbij gebruikers zichzelf vanuit verschillende hoeken kunnen zien terwijl ze oefeningen doen. Zijn bedrijf won de BodyLIFE Innovatie Award 2018.

Sterre Troquay (18)

Sterre won de Kunstbende 2016 en presenteerde in 2017 haar gender neutrale collectie ‘Avatar’ op de Amsterdam Fashion Week. De modeshow ging over online identiteiten en het verschil tussen echt en nep online. Na de show schreef ze zich in voor de Gerrit Rietveld Academie om haar talent verder te ontwikkelen.

Matthijs de Ligt (19)

Matthijs werd in april 2018 benoemd tot aanvoerder van Ajax. De Ligt tekende in 2015 zijn eerste contract bij Ajax voor drie seizoenen. Na zijn eerste seizoen werd hij op zestienjarige leeftijd verkozen tot Talent van de Toekomst.

Joy Beune (18)

Joy veroverde in het Amerikaanse Salt Lake City de wereldtitel allround junioren 2018 en schreef daar maar liefst vijf wereldrecords op haar naam. Na deze wedstrijd maakte de schaatsster, die inmiddels bij de senioren hoort, bekend dat ze overstapt naar Team LottoNL-Jumbo.

Laura Smulders (24)

Laura was zes jaar toen ze voor het eerst een BMX-wedstrijd zag en zelf op de fiets stapte. Ze won vele jeugdtitels. Op haar achttiende deed ze mee aan de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen en die van Rio de Janeiro in 2016. In Londen won ze de bronzen medaille. In Rio eindigde ze als zevende. Maar Laura gaat nog steeds voor goud. Hard trainen dus weer voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Michael Korrel (24)

Michael is judoka in de klasse tot honderd kilogram. In die categorie is hij de nummer één van de wereld. Hij won de Grand Slams van 2017 en 2018 en de Grand Prix van 2016. Naast het vele trainen, reizen en de wedstrijden geeft hij workshops judo.

Harrie Lavreysen (21)

Vrijwel uit het niets snelde Harrie in 2017 tijdens de WK baanwielrennen in Hongkong naar zilver op de sprint. De Brabander, toen 20 jaar, was zelf ook verbaasd. Dat het geen toevalstreffer was liet hij dit jaar zien toen hij wereldkampioen teamsprint werd.

Esmee Visser (22)

Esmee is een Nederlands langebaanschaatsster die is gespecialiseerd in de lange afstanden. Ze werd in 2018 Europees kampioene op de 3000 meter en olympisch kampioene op de 5000 meter Naast haar schaatscarrière studeert ze farmaceutische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Diede de Groot (21)

Diede is een rolstoeltennisspeelster uit Nederland. Kort na haar geboorte bleek dat haar benen niet even lang zijn. Al op haar eerste verjaardag kreeg zij haar eerste prothese. Ze was zeven jaar toen ze in aanraking kwam met rolstoeltennis. In januari 2018 bereikte zij op het Australian Open de finale in enkel- en dubbelspel. In het enkelspel won zij de titel, ten koste van Yui Kamiji. In maart verdrong zij de Japanse van de eerste plaats op de wereldranglijst.

Jeroen Kampschreur (19)

Jeroen is een Nederlands paralympisch skiër. Hij werd geboren zonder scheenbenen en zit in een rolstoel. Hij deed aan rolstoelbasketbal maar richtte zich op zitskiën. Op het wereldkampioenschap para-alpineskiën in 2017 won hij drie gouden medailles. In 2018 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jeroen is daarnaast ook nog ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation.

Justin Kluivert (19)

Justin is een Nederlands voetballer die doorgaans als linksbuiten speelt, maar ook als rechtsbuiten kan spelen. Hij verruilde Ajax in juli 2018 voor AS Roma. Kluivert maakte in 2018 zijn debuut in het Nederlands voetbalelftal. In 2007 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van AFC Ajax. Hij speelde daarnaast vanaf 2013 interlands voor diverse Nederlandse jeugdteams. In 2016 tekende hij zijn eerste contract bij AFC Ajax.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.