Droom jij van een leven als model? Meld je aan voor de Cortina Modellenwedstrijd

Je krijgt betaald om mooie kleding te dragen, ontmoet veel nieuwe mensen én reist soms de hele wereld over. Het leven van een model is niet verkeerd. Lijkt voor de camera staan je geweldig en heb je altijd al gedroomd van modellenwerk? Dan is de Cortina Modellenwedstrijd misschien wel het juiste opstapje voor je carrière. Wie weet ben jij binnenkort wel te zien in de nieuwe Cortina-campagne.

Wat is de Cortina Modellenwedstrijd precies?

De Cortina Modellenwedstrijd is een wedstrijd van het bekende fietsenmerk Cortina. Het fijne is dat je nog geen modellenervaring hoeft te hebben om te kunnen deelnemen. Alle mannen en vrouwen van 16 t/m 35 jaar kunnen zich inschrijven. Het is dit jaar alweer de zevende keer dat de wedstrijd plaatsvindt.

Zijn er verschillende categorieën?

Er zijn vier verschillende categorieën waarvoor je je kunt aanmelden. Om nog meer authenticiteit in de campagne te brengen, gaat Cortina dit jaar op zoek naar echte relaties. Er zijn daarom extra categorieën aan de modellenwedstrijd toegevoegd. Dit betekent dat je je niet alleen solo aan kunt melden als model, maar bijvoorbeeld ook met je beste vriendin, je broer of zelfs je kind! Elke categorie heeft zijn eigen ambassadeur:

  • Janice (ambassadeur van de wedstrijd)
  • Lizzy van der Ligt (categorie: vriendinnen/zussen)
  • Moderosa (categorie: koppel)
  • Janine van Prêt à Pregnant (categorie: moeder & kind)
  • Milan Carvalho (categorie: vrienden/broers)

Wat is de rol van de ambassadeurs?

Influencers als Lizzy van der Ligt, Janice en Milan Carvalho helpen de modellen in spé op weg via Instagram. Zij posten met de speciale hashtag #cortinabikestories hun modellenfoto en roepen op om mee te doen aan de wedstrijd. Milan Carvalho (één van de populairste deelnemers van het afgelopen seizoen van Hollands Next Top Model) zal bovendien naast juryvoorzitter Janice (ontwerper en presentator) plaatsnemen tijdens de live finaledag op 17 april 2018 in Amsterdam.

Hoe doe ik mee?

Tot 23 maart kunnen modellen in spé zich inschrijven via cortinafietsen.nl/modelcontest. Naast een aantal basisgegevens (zoals leeftijd, kledingmaat en lengte) moeten de deelnemers twee recente foto’s van zichzelf uploaden. 29 maart zal Cortina een selectie van de beste modellen op hun website plaatsen. Hier krijgt iedereen vervolgens 9 dagen de tijd om op hun favoriete model te stemmen.

De winnaars worden uitgenodigd om 17 april 2018 naar de landelijke finaledag te komen. Tijdens deze dag worden de uiteindelijke modellen gekozen die straks te zien zijn in de nieuwe Cortina-campagne.

Succes!