7 tips om snel op te warmen als het buiten koud is

Brrr, de herfst is begonnen, al lijkt het de ene dag nog lente gevolgd door hartje winter-dag! Ik hou eerlijk gezegd niet zo van die kou, maar we moeten het er de komende tijd toch mee doen. Dan maar positief bekijken: het is extra lekker om binnen te komen en op te warmen! Met deze tips is thuiskomen deze winter stiekem toch een heel klein feestje 🙂

De tijd van chocolademelk

Ja, hoor! Nu mag het écht: warme chocolademelk drinken! Geef toe: dat is toch heerlijk na een lange werk- of studiedag! Hier kun je je onderweg al op verheugen. Al bibberend maak je het klaar en na één slok voel je je hele lijf weer opwarmen. Mmm!

Tegen de verwarming aan kruipen

Heb je thuis radiatoren? Dan is het zo heerlijk om daar tegenaan te kruipen! Ik had jarenlang alleen vloerverwarming in mijn nieuwbouwappartement en stiekem miste ik dat wel. Nu heb ik radiatoren en kruip ik daar maar al te graag tegenaan! Lekker op een kussentje op de grond met een boekje of mijn telefoon erbij. Heerlijk opwarmen!

Warm bad of warme douche

Waarschijnlijk douche je meestal ’s ochtends vroeg of ’s avonds voordat je gaat slapen, maar als je uit de kou thuiskomt is het misschien idee om dat iets te vervroegen. Stap al bibberend van de kou onder een warme douche of in een lekker warm bad en je voelt je zo weer helemaal ontspannen. Zo kun je er weer een avondje tegenaan, wat er ook op de planning staat!

Bereid je warme maaltijd voor

Misschien niet iets wat direct in je opkomt als je denkt aan opwarmen, maar hoe chill is het om thuis te komen en direct warm te kunnen eten? Heel! Daarom kan het wel handig zijn om de dag van tevoren of als je tijd hebt de ochtend voordat je weggaat, je avondeten voor te bereiden. Zo hoef je het als je thuis komt alleen maar op te warmen en kun je direct aanschuiven. Wedden dat zo’n warme maaltijd je binnen no-time van binnen weer heerlijk opwarmt?

Hang je thuiskloffie over de verwarming

Of het nu winter is of zomer, ik vind het heerlijk om als ik thuiskom meteen gemakkelijke kleren aan te trekken. Hoe lekker is het dan al die kleren al lekker warm zijn! Daarom hang ik mijn kleren, sinds ik weer radiatoren heb, regelmatig over de verwarming. Zo zijn ze heerlijk warm als ik ze aantrek! Let op: doe dit alleen bij droge kleren en alleen als je een goed werkende CV-ketel hebt, om brand te voorkomen.

Handwarmers

Ken je van die kleine zakjes die je moet breken zodat ze opwarmen? Die vind ik in de winter dus ook geniaal om mijn handen te ontdooien als ik thuiskom! Ze kosten vaak geen drol bij de goedkope winkels, maar werken best een tijdje. Zo zijn tenminste je handen weer in no-time opgewarmd!

Een kruikje en een dekentje

Laten we het voor de allerlaatste tip eenvoudig houden: met alleen een dekentje kom je al vrij ver, zeker als je daar een lekker warme kruik aan toevoegt. Die heb je zo gemaakt met warm water uit de kraan en als je die onder je deken tegen jezelf aanhoudt creëer je snel een heel lekker warm nest om je heen. Chillmodus aan!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons ook op Instagram en Facebook.