365 dagen rokjesdag: dit is waarom ik nooit broeken draag

Wie mij goed kent of een kijkje neemt in mijn kledingkast zal één ding opmerken: ik draag geen spijkerbroeken. Weer of geen weer, het hele jaar door zweer ik bij rokjes. Broeken zijn naar mijn mening de hel op aarde. No pants are the best pants! En dit is waarom:

Natuurlijk heb ik deze haat voor spijkerbroeken niet al vanaf mijn geboorte. Vroeger droeg ik broeken bij de vleet. Ik had altijd één lievelingsspijkerbroek en droeg deze dag in dag uit. Totdat de puberteit begon en mijn heupen groter werden (precies in de tijd dat heupbroeken in de mode waren ..). Langzamerhand werd ik steeds onzekerder in een broek en begon het ook steeds minder fijn te zitten. Neem bijvoorbeeld die harde randen aan de bovenkant, die prikkende gulp en je billen die bij elkaar gesnoerd worden. Bovendien ben ik gezegend met een Kim K-achterwerk inclusief bovenbenen, waardoor mijn broeken elke maand wel aan vervanging toe waren door scheuren. Ik voelde me knap ellendig in broeken en bovendien dik en lelijk.

In mijn studententijd besloot ik daarom deze marteling een halt toe te roepen. Tegenwoordig heb ik slechts joggingbroeken, yogabroeken, sportbroeken en pyamabroeken in de kast liggen. En slechts één spijkerbroek, voor het geval dat het 10 graden onder nul is. Dit zijn de redenen waarom ik zweer bij rokjes en jurkjes:

  1. Ze passen bij mijn figuur

Waar broeken mijn benen én billen op een (in mijn ogen) verkeerde manier accentueren, zijn rokjes perfect voor mijn lichaam. Ze accentueren mijn zandloperfiguur en zorgen ervoor dat mijn bovenbenen minder strak zijn ingepakt. Bovendien kun je makkelijk wat kilootjes aankomen óf afvallen: het rokje blijft toch wel passen.

  1. Ik voel me mooier

Door het dragen van rokjes voel ik me mooier en slanker. Door het dragen van een rokje zie je er snel gekleed en netjes uit. En dat beïnvloedt ook je gemoedsrust. Een nachtje slecht geslapen? Draag een rokje!

  1. Ze zitten heerlijk

Waar broeken met ritsen, zakken en stiksel vaak hard zijn. Zijn jurkjes en rokjes daarentegen vaak zacht en comfy. Ook de bijbehorende (goede) panty vormt zich naar je figuur waardoor je nooit striemen hebt. Eigenlijk alsof je de hele dag in je joggingbroek zit!

  1. Je kunt er meer van kopen

Rokjes en jurkjes zijn vaak goedkoper dan broeken, waardoor je er veel meer van kunt aanschaffen. Bovendien nemen ze minder ruimte in beslag, wat betekent dat je veel meer rokjes dan broeken in je kast of koffer kan stouwen. En zeg nou zelf: wie wil dat niet?

Nadelen

Natuurlijk kleven er ook een aantal nadelen aan mijn rokjesliefhebberij. Veel mensen komen namelijk makkelijk weg met het dragen van elke dag dezelfde zwarte spijkerbroek. Elke dag hetzelfde zwarte rokje is toch anders: het valt meer op. Een grote voorraad rokjes is dus zaak. Een ander groot nadeel is natuurlijk het aanschaffen van panty’s. Wanneer je eindelijk het perfecte denier hebt gevonden (40 in de winter, 30 in de lente) trek je een ladder, was je hem verkeerd óf blijf je ergens achter hangen. Rokjesdag a.k.a. de eerste dag dat de panty’s thuis mogen blijven is daarom mijn favoriete dag van het jaar.

 Rokjesdag: de eerste dag van het jaar dat vrouwen massaal besluiten om zomerse kleding zoals een korte rok te dragen (met daaronder blote benen, dus geen panty’s of dergelijken). De dag valt meestal in april, bij temperaturen van rond de twintig graden.

Ik zou iedereen deze liefde voor rokjes en jurkjes kunnen aanraden. Free your legs and ass from that pants! Natuurlijk is het soms frisjes in de winter en moet je continu opletten of je bil niet te zien is en je je benen wel netjes bij elkaar houdt. Maar het is het allemaal dubbel en dwars waard!


Dit artikel werd al 549 keer gedeeld.