ISO Republic

6 redenen om vanavond in je blote billen in bed te stappen

De een moet er niet aan denken en de ander wil nooit meer iets anders: naakt slapen. Ja, een pyjama is lekker warm en comfortabel, maar op alle andere vlakken wint poedelnaakt het toch echt! Ben je wel toe aan de ultieme nachtrust? Dan kun je om deze zes redenen beter in je blote billen in bed stappen vanavond.

Je slaapt beter

Volgens de American Academy of Sleep Medicine daalt je lichaamstemperatuur als je in een diepe slaap bent. Omdat een pyjama je lekker warm houdt, verstoort dit het natuurlijke proces. Als je lichaamstemperatuur te hoog blijft, geven de hersenen vanzelf een seintje aan je lichaam dat je wakker moet worden. Resultaat: je slaapt slechter…

Je verbrandt meer calorieën

Het klinkt als een synoniem voor de hemel: slapend afvallen. Niks sportschool! Hallelujah! Oké, dit is natuurlijk een beetje overdreven, maar als je naakt slaapt verbrand je meer calorieën. Hoe dat zit? Een mens heeft bruin en wit vet. Het witte vet wordt verbrand wanneer we sporten. Het bruine vet reguleert je lichaamswarmte en verbrandt veel calorieën als we het koud hebben. Zoals ik net al vertelde, koelt je lichaam ’s nachts dus goed af als je zonder pyjama slaapt.

Het lucht ‘down under’ lekker door

Voor de dames: het is goed om infecties down under te voorkomen. Want, hou je vast: de vagina heeft hetzelfde klimaat als een tropisch regenwoud. Door je onderbroek is het ’s nachts de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels… De oplossing is poedelnaakt slapen, zegt Jennifer Landa, arts en auteur van het boek ‘The sex drive solution for women.

Door geen onderbroek te dragen, lucht de boel veel beter door.

Het verbetert je seksleven

Uit een Brits onderzoek is gebleken dat mensen die naakt slapen meer tevreden zijn over hun seksleven. Op zich is dat niet gek. Je vriend(in) naakt zien en voelen, zorgt namelijk voor prikkels. Het gevoel van huid op huid maakt daarnaast oxytocine, het knuffelhormoon, aan, wat de kans op opwinding vergroot. En, hoewel dat natuurlijk niet echt sexy klinkt, kost seks een stuk minder moeite als er geen kleding in de weg zit. Seks hebben is daardoor een stuk laagdrempeliger.

Lees ook: Let’s be real: seks op tv is totaal niet realistisch

Foto: Life of PixFoto: Life of Pix

Je immuunsysteem krijgt een boost

Dat knuffelhormoon zorgt ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt. En dat niet alleen, ook je bloeddruk daalt.

Je wordt er zelfverzekerder van

Wanneer je lichaamstemperatuur daalt, wordt het groeihormoon HGH vrijgegeven. In combinatie met het slaaphormoon melatonine, zorgt dit voor een stralende huid. Deze twee hormonen staan namelijk bekend om anti-aging! Naakt slapen is daarnaast sexy. Volgens experts komt dat door het gevoel van lakens op je blote huid en voel je je daar dus indirect zelfverzekerder door.

Lees ook: Wat je zelf ziet vs. wat anderen zien: waarom is dat verschil zo groot?

Vannacht naakt slapen dan maar? 😉


Dit artikel werd al 70 keer gedeeld.